BITI ILI NE BITI

REAL SPAŠAVA SEZONU PROTIV JUVEA 'Nisam igrao važniju utakmicu otkako sam došao u klub prije deset godina!'

'Ne znam hoće li Benzema biti u početnoj postavi. Možda će početi Chicharito' - kaže Ancelotti

Nogometaši madridskog Reala u srijedu (20.45 sati) na svom Santiago Bernabeuu pokušat će nadoknaditi zaostatak (1-2) iz prve utakmice polufinala Lige prvaka protiv Juventusa i drugu godinu zaredom izboriti mjesto u finalu.

Liga prvaka je praktično ostala jedina prilika momčadi Carla Ancelottija da ne završi sezonu bez ijednog trofeja, nakon razočaravajućih subotnjih 2-2 u Madridu protiv Valencije, u 36. kolu španjolskog prvenstva. Dva kola prije kraja Real zaostaje za Barcelonom četiri boda i samo porazi Katalonaca na gostovanju kod madridskog Atletica te na Camp Nou protiv Deportiva mogu "kraljevskom klubu" otvoriti put prema novom naslovu prvaka Španjolske.

Znatno lakšim se doima zadaća koja Ancelottijevu momčad čeka u srijedu protiv Juventusa, s obzirom na to da Real mora nadoknaditi samo jedan pogodak zaostatka za momčadi koja je odavno već proslavila osvajanje četvrtog uzastopnog naslova talijanskog prvaka. No, Juve je kroz povijest nastupa u europskim klupskim natjecanjima već više puta dokazao da mu je 2-1 iz prve utakmice bilo dovoljno za prolaz. Momčad Massimiliana Allegrija u ovogodišnjoj je nokaut fazi Lige prvaka pokazala koliko ubojita može biti kad stvori prednost na domaćem terenu, kad je u uzvratu osmine finala s 3-0 porazila Borussiju Dortmund na Westfalenu.

Kako zaustaviti Carlosa Teveza, najzaslužnijeg za pobjedu Juventusa u prvoj utakmici, bit će glavna zadaća Realove obrane i kapetana Ikera Casillasa koji je sve češće na meti navijača, iako je Realu donio tri naslova prvaka Europe. Casillasu na ruku ne ide omjer u polufinalima Lige prvaka: samo je dvaput prošao, a četiri puta ispadao s Realom. No, Ancelotti još uvijek vjeruje svom kapetanu i ne razmišlja o promjeni vratara.

Prema najavama i brojčanom stanju s posljednjeg treninga koji je započeo čestitkom Marcelu za njegov 27. rođendan, Ancelotti će na raspolaganju imati gotovo cijelu momčad, jer na travnjaku nije bilo samo Luke Modrića i Samija Khedire koji još uvijek rade po posebnom programu. Toni Kroos se oporavio od subotnje ozljede, koja je ispala lakšom nego što se strahovalo, a strateg Reala ponovno bi na raspolaganju trebao imati BBC napadački trojac, Balea, Benzemu i Cristiana Ronalda, koji još od 14. travnja i prve četvrtfinale utakmice Lige prvaka protiv Atletica nisu bili zajedno u postavi.

"Ne znam hoće li Benzema biti u početnoj postavi, iako je potpuno spreman. Možda će početi Chicharito", rekao je trener Reala na posljednjoj konferenciji za medije uoči dvoboja s Juventusom.

"Vrlo smo blizu svom cilju. Želimo ući u povijest, želimo biti prva momčad koja će obraniti naslov. Statistika je protiv nas, ali sve ćemo napraviti da je preokrenemo", dodao je Ancelotti.

"Moramo biti hladne glave i strpljivi. Ne smijemo ludovati", izjavio je Dani Carvajal, "krivac" za kazneni udarac nakon prekršaja na Carlosu Tevezu, koji je Argentinac pretvorio u Juventusovu pobjedu.

"Ne smijemo olako gubiti lopte i činiti pogreške, jer Juventus tada postaje opasan. Ako to spriječimo i nametnemo svoj ritam, vjerujem da ćemo se veseliti na kraju", zaključio je Carvajal koji će opet imati zadaću zaustaviti Teveza.

Na drugoj strani će talijanski reprezentativac Giorgio Chiellini morati spriječiti Cristiana Ronalda da poveća svoj broj golova postignutih u polufinalima Lige prvaka. Portugalac je uvjerljivi rekorder s devet pogodaka u toj fazi natjecanja.

"Nisam igrao u važnijoj i prestižnijoj utakmici otkako sam došao u klub prije deset godina, a 12 je prošlo od posljednjeg Juventusovog nastupa u polufinalu. Finale je još daleko i trebat će nam još jedna odlična predstava da ga dohvatimo. Znamo da se ne smijemo povući i samo čuvati 0-0. Moramo se dobro braniti i otvarati kontranapade kad za to bude prilike", otkrio je pobjednički recept Chiellini.

U odnosu na prvu utakmicu Juventus će biti jači za povratnika Paula Pogbu koji je u povratničkom nastupu protiv Cagliarija u talijanskom prvenstvu bio strijelac u 1-1 remiju. Utakmica u Madridu započinje u srijedu u 20.45 sati, a pobjednika čeka nastup u finalu Lige prvaka 6. lipnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

MADRID (20.45 sati). Stadion Santiago Bernabeu.

Sudac: Jonas Eriksson (Švedska)

Najvjerojatnije početne postave

REAL MADRID (4-3-3): Casillas - Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo - Ramos, Kroos, James - Bale, Benzema, C. Ronaldo

JUVENTUS (4-3-1-2): Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo, Pogba - Vidal - Tevez, Morata

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:25