UTORAK U 17:30

Reprezentacije U-20 i U-21 odmjerit će snage, Ivo Šušak traži igrače za popunu 'rupa'

U utorak u 17.30 u Sigetu dvije Hrvatske (U-21vs. U-20) jedna protiv druge
 Ante Čizmić / Cropix

ZAGREB - Svojevrsna najava debakla koji je naše mlade reprezentativce (godište 1991. i mlađi) snašao na Svjetskom prvenstvu (U-20) u Kolumbiji bio je i poraz novog saziva naše U-21 reprezentacije (1990. i mlađi) 3. lipnja u Dugopolju protiv Gruzije. S tih 0-1, za koji su od Grnjinih Kolumbijaca ‘zaslužni’ bili Kelić, Ademi, Lendrić i Tićinović, naši su na začelju 5. skupine kvalifikacija za Euro 2013 i izbornik Ivo Šušak je na sto muka.

No, iskusni strateg dosjetio se jadu, radije nego s ponuđenim Luksemburgom kolovoški je termin odlučio iskoristiti za međusobni sraz svoje U-21 i preostale U-20 vrste, među kojima se igrači ionako preklapaju i od polusezone do polusezone varira im minutaža u klubovima. Dvoboj je zakazan za utorak u 17.30 u Sigetu, mlađu će vrstu voditi Vatroslav Mihačić, a stariju Gordan Ciprić, Šušak će sve nadgledati s tribine ŠRC Stjepana Spajića.

- Neće to biti klasična revija, moram pronaći momke koji će se s pozitivnim rezultatom vratiti sa sljedećeg kvalifikacijskog gostovanja kod jake Švicarske 5. rujna u Sionu. ‘Kolumbijci’ će se vratiti u psihološkom nokdaunu, trebat će puno rada i razgovora da se vrate na nekadašnju razinu, a neka mjesta u momčadi, poput stražnjih bokova, kritična su nam - upozorava Šušak, koji je nakon razgovora s klupskim trenerima dopustio poštedu od ove akcije Kovačiću (Dinamo), te Vukušiću i Trebotiću (Hajduk), “koji su u proteklom razdoblju imali veliku minutažu i ovaj tjedan nužniji im je odmor”. Petar Slišković je oslobođen ove obveze “jer se bori za ulazak u prvu momčad Mainza i korisnije je da trenira s konkurentima”, zbog ozljede je otkazao Vujičević (Twente), dok se Antonini Čulina (Rijeka) ozlijedio u nedjelju navečr na Poljudu.

U kadru koji je od nedjeljnog ručka u Tuhlju ima i nekoliko inozemaca, poput Ilije Kovačića i Marka Bičvića iz Basela (potonji je lani bio na Euru U-19, ali ga Grnja nije poveo na SP), pa u Švedskoj rođenog Tibora Čiče iz Cesene, Zvonimira Kovača iz Ingolstadta, Marka Vasilja iz Winterthura, Ivana Paurevića iz Borussije Dortmund, a riječki vratar Simon Sluga potpisao je za Juventus (Primavera). Ostali pozvani su (U-20): Bručić, Gorupec i Šitum (Dinamo), Komorski i Brozović (Lokomotiva), Aleksić (Osijek), Mić (Hajduk), Tešija i Rebić (Split), Mance (Rijeka), Župarić (Cibalia), Pajač (Varaždin) i Babić (Radnik); U-21: Kalinić i Kukoč (Hajduk), Pavlović, Štiglec, Abdurahimi i Šovšić (Zagreb), D. Švorc (Dinamo), F. Škvorc i Antolić (Lokomotiva), Jonjić (Zadar), Herceg, T. Šarić i Oršić (Inter Zaprešić), Čop (Split) i Glavina (Varaždin). S prvotnog popisa otpao je Nikola Sarić (Hajduk) jer još ne posjeduje hrvatsku putovnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:31