GLASNO PODILAŽENJE

Rožić: Ovo je naš Dinamo, a navijači nek' si osnuju svoj!

Da se Zdravko Mamić nije otrgnuo kontroli, ‘Oskara za prvog bukača’ Dinamove skupštine dobio bi Miroslav Rožić
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Političar koji je stranke mijenjao poput čarapa, u predahu do nekog novog izbornog juriša u kojem će pokušati nadmašiti magičnu brojku od 5 posto glasova, skrasio se u Dinamu. Mjesto člana Izvršnoga odbora dalo mu je za pravo da se obrati skupštinarima sličnim tonalitetom koji je do sad bio rezerviran isključivo i samo za Zdravka Mamića.

Vatreni Rožićev govor

Uspeo se tako Miroslav Rožić za govornicu i u vatrenom populističkom govoru opleo drvljem i kamenjem prema svima koji ne dijele njegovo mišljenje , a posebno su stradali navijači ispod zapadne tribine. Njima je Rožić jasno poručio:

- Ovo je naš Dinamo, a ne od ovih navijača vani. Oni neka si osnuju svoj Dinamo - ispalio je u jednom trenutku, izazvao delirij skupštinara i gestom onog koji je “oslobodio Zagreb” izašao iz lože Maksmir.

Nas zanima kako je uopće ušao u nju? Službeno, član je maksimirske vlade, odnosno IO-a kluba. Po kojoj je liniji i zašto uključen u Dinamovu vlast zna valjda samo onaj koji ga je tamo i smjestio.

Jer, kada u IO-u vidimo Truskallera ili Vidića onda pretpostavljamo da su tamo jer su priznati poduzetnici koji pune proračun kluba. Jasno nam je da je u IO-u Duško Ljuština kao Bandićev čovjek od povjerenja. Ali, kada tamo vidimo Rožića, onda nam logika pada u vodu. Jer, nit’ je poduzetnik, nit’ ima ikakvog političkog utjecaja pa da na taj način bude svrsishodan Dinamu.

Možda je tamo samo zbog svog glasnog podilaženja i verbalnog opletanja po navijačima. A tih nekoliko rečenica već je dobrano naplatio. Čime? Putovanjima s Dinamom po Europi i wellness odmorima na klupskim pripremama.

Paprena je to cijena za osobu čiji je politički utjecaj u Zagrebu prilično mizeran. U postocima, tek nešto veći u odnosu na onaj koji je imala Lidija Šunjerga, bivša porno glumica kojoj se prohtjelo da bude gradonačelnica Kaštela. Jer, Rožić je osvojio u Zagrebu tek 0,59 posto više glasova od Šunjerge u Kaštelima...

Psovke i poljupci

Ako je Rožić barem sposoban isprazne rečenice naplatiti, voljeli bismo znati kako je do IO-a svoj put pronašao Zdravko Gašpert? Tko je zapravo Gašpert, osim što je osoba koja će na skupštini između redova uvreda i žvakanja kolača poljubiti Mamića u trenucima dok ovaj vrijeđa novinara?

Znamo da je povjerenik Dinama koji je skupio najviše članova i time si priskrbio funkciju koordinatora za ostale povjerenike, ali sada znamo da je i čovjek koji ne obavlja svoj posao. Okrenuli smo par brojeva povjerenika “modrih” koji su nam se veselili poput djece jer ih dugo nitko nije nazvao na temu Dinamo, pa čak niti njihov koordinator koji zastupa interese članova kluba u IO-u Dinama. Razočarani su odnosom kluba, a Gašpertu se fućka, važnije mu je uvaliti Mamiću pusu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:17