IZBORNIKOVA AMAJLIJA

SJEĆATE SE ĆIRINE KAPE? I DALIĆ IMA SVOJU ZA SREĆU 'U Opatiji mi ju je dao policajac, ne znam ni kako se čovjek zove, morat ću ga naći kad se vratim'

Miroslav Ćiro Blažević 1998. i Zlatko Dalić 2018.
 Robert Belosevic / CROPIX

Dok Hrvatska s nestrpljenjem i neviđenom euforijom čeka nedjeljno finale s Francuskom, mnogi su se zapitali ima li naš trener Zlatko Dalić nekakvu amajliju, nešto što mu donosi sreću, baš kao što je Miroslav Ćiro Blažević imao te 1998., kad smo na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj osvojili broncu.

Podsjetimo, usred navijačkih nereda, tad je stradao francuski policajac David Nivel - naime, ostao je bez oka, a njegov kolega došao je u kamp naših Vatrenih i Ćiri darovao Davidovu kapu. Naš legendarni trener nosio ju je do kraja prvenstva.

A jednako zanimljivu priču 20 godina poslije ima i Dalić.

Dobili ste sigurno tisuće poruka. Koju biste izdvojili?

- Došli smo u Opatiju, a policajac koji je bio u osiguranju, skinuo je svoju kapu i dao mi je. Rekao mi je: 'Kad je Ćiro u Francuskoj imao kapu onog žandara, neka vi imate kapu hrvatskog policajca'. Ne znam kako se čovjek zove, nisam ga ni shvatio ozbiljno. Kapa je kod mene u sobi, nisam šoumen poput Ćire da je nosim. Moram ga pronaći kad se vratimo i darovati mu dres. Ovim ga putem pozivam da mi se javi. To mi je baš sad u sjećanju' - rekao je Zlatko Dalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:17