SVI ZADOVOLJNI

Slaven Belupo i Cibalia dali po gol i podijelili bodove

Prvo poluvrijeme proteklo je u dinamičnom nogometu dvije dobre momčadi
Koprivnica , 051209.Na gradskom stadionu u Koprivnici igra se 17 kolo prve HNL izmedju Slaven Belupa i Cibalie.Na slici: Csaba Csizmadia nakon pogotka desno .Foto: Nikola Wolf / Cropix
 Nikola Wolf / CROPIX

KOPRIVNICA - U dobroj utakmici Slaven Belupo i Cibalia podijelili su bodove, odigravši 1-1. Pravedno, uz mnogo uzbuđenja. Bila je, kao se voli reći, prava prvenstvena utakmica, a igralo se po engleskom uzoru. Nije bilo odugovlačenja, jurišalo se od prve do zadnje sekunde.

Prije susreta bivšem igraču Slavena Belupa, a sada Cibalije, Dinu Kresingeru, predan je dar kao mladom ocu: Kresingeru se u četvrtak rodila kćerkica.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dinamičnom nogometu dvije dobre momčadi. Napadačka orijentacija Cibalije ( Mršić je postavio tri napadača) i želja Slavena Belupa za produžetkom dominacije u prvenstvenim susretim na domaćem terenu, apsolutno su pogodovali tome da je u nogometu uživao velik broj gledatelja, među kojima i znatna grupa Vinkovčana.

Dugo su trajali pokušaji Slavena Belupa, ali lopta nije htjela u gol, nedostajao je završni udarac. Obrana Slavena Belupa dobro je rješavala agresivne pokušaje Vinkovčana. I kad se očekivalo da u dobroj utakmici u 1. poluvremenu neće biti gola, u sudačkom dodatku Maras je izveo slobodni udarac lijevom nogom s desne strane kaznenog prostora, ubacio u šesnaesterac, gdje je skočio Csaba Csizmadia i glavom postigao vodstvo od 1-0.

U 46. minuti Pavličić je izbio sam pred Pelina, ali je Pelin izašao i tijelom spriječio put lopti u mrežu. A minutu poslije, u 47. minuti, nakon ubačaja Prgometa s lijeve strane iz slobodnog udarca, skočio je Tomić i glavom proslijedio loptu u mrežu, slično kao i Csizmadia. Cibalia je zasluženo izjednačila na 1-1. Od prigoda bilježimo stopostotnu Vručine u 62. minuti, kada je bio oči u oči s Antolovićem, ali je dva puta golman bio uspješniji. U 64. minuti ''revanširao'' se Lukačević koji je završio akciju Cibalije udarcem iz blizine, ali je Pelin sjajno obranio. Vodila se velika borba za pobjednički pogodak, ali on nije postignut. Ishod je realan, ali vjerojatno će oba sastava žaliti za pobjedom. (Ivo Čičin-Mašansker)

Slaven Belupo - Cibalia 1-1 (1-0)

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 7. Pomoćnici: Tomislav Petrović (Valpovo) i Tomislav Šetka (Đakovo). Strijelci: 1-0 Csizmadia (45), 1-1 Tomić (47). Žuti kartoni: Rogulj, Papa, Kokalović, Poredski, Posavec (Slaven Belupo), Prgomet, Parmaković, Kresinger (Cibalia). Igrač utakmice: Petar Tomić (Cibalia). Stadion: Gradski. Gledatelja: 1500.

Slaven Belupo (4-1-3-2): Pelin 6,5, Csizmadia 6,5 (od 67. Poredski -), Kokalović 6,5, Rogulj 6, Maras 6, Šafarić 6, Papa 6, Posavec 6, Delić 6, Vojnović 5,5 (od 57. M. Jurić -), Vručina 6.

Cibalia (4-3-3): Antolović 6,5, Radotić 6, Tomić 6,5, Leutar 6, Parmaković 6, Lukačević 6, T. Jurić 6 (od 90. Duvnjak -), Milardović 6,5, Pavličić 6,5, Baraban 6 (od 82. Grgić -), Prgomet 6,5 (od 66. Kresinger -).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:17