DOLAZE 'BIJELI'

Sumorna jesen na Kantridi u Turčićevoj režiji

Rijeka je u trinaest mjeseci izgubila samo jednu utakmicu (Belupo 2-3) na Kantridi. Ali, dok je na proljeće nizala pobjede, jesen je bila sumorna
 Ranko Šuvar / Cropix

RIJEKA - Ivan Turčić, predsjednik Rijeke, u četvrtak će okupiti “vladu s Kantride”. Analizirat će svojih prvih 100 dana. Na stolu natjecateljski i financijski problemi. Na zelenom travnjaku je bilo deprimirajuće, a novca je bilo... U 100 dana Turčić je, naime, krenuo stopama poznatog gutača trenera, Maurizija Zamparinija (Palermo), koji je u dvadesetak godina smijenio 30 trenera. Rijekinom su novom čelniku pobjegla dvojica, Robert Rubčić i Zoran Vulić. Sporazumni rastanak! Rubčić nakon 0-6 u Maksimiru (8. kolo), Vulić poslije 0-3 u Zaprešiću (14. kolo).

Čeka se Gračanov izvještaj

Predsjednik je u 11 utakmica s tri trenera ostvario mršav učinak od tri pobjede, četiri remija i isto toliko poraza. Rijeka je u slijepoj ulici, ispod sredine ljestvice. Daleko od ambicija.

U četvrtak bi se na stolu trebao naći i stručni izvještaj trenera Nenada Gračana s - novim smjernicama. Kako iskoristiti proljeće, za proboj na ljestvici ili stvaranje nove momčadi. Odgovor je jednostavan - jedno i drugo! Valja pronaći pravi mozaik. Ciljanom selekcijom. I mladima otvoriti vrata prve momčadi.

- Analiza jeseni je bitna, mora iznjedriti ciljeve za nastavak sezone. Struka će kazati svoje, predsjednik i suradnici amenovati novi projekt. Imamo viziju - govori direktor Rubeša.

Zvonka Pamića ( Alenova mlađeg brata) teško će vratiti iz Karlovca. Neće ga pustiti, jer posudba ima rok trajanja - do kraja sezone.

- Strpit ćemo se, da nije igrao u Karlovcu ne bismo ni znali da imamo takav potencijal - kazat će Rubeša.

Zvonko Pamić zadovoljio

Gračan, kada je riječ o transfer listi koja još nije spremna, govori:

- Moramo najprije vidjeti koga možemo dovesti. Sigurno ćemo se oprostiti s četvoricom igrača.

Na odlasku su tako Smith i Germano, na posudbu u Orijent mogli bi Bajramović i Datković. Biti će još odlazaka, nakon što se popuni rubrika - dolasci. Ne i Zvonko Pamić.

- Pamić je potvrda da je svakom igraču posudba prava prilika da dokazivanje. Ne shvaćam mlade koji radije sjede na klupi ili tribinama umjesto da idu na kaljenje. I ja sam bio u Orijentu. Zvonka Pamića na ljeto odmah stavljamo u momčad. To je dobit - govori Gračan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:23