ISTOK LUD ZA SLAVENOM

SLAVEN BILIĆ NOVI IZBORNIK POLJSKE? 'Trebamo stranog i karizmatičnog trenera'

Trebamo stranog, karizmatičnog trenera, prva ideja je Slaven Bilić – prenio nam je kolega Lukasz Majchrzyk iz Polsat Sporta
 Drago Sopta / Cropix

I dok se javnost, prije svega ruska i hrvatska, bavi sudbinom Slavena Bilića u Lokomotivu iz Moskve, dotle ona druga, poljska, šapuće o njemu kao novom izborniku svoje reprezentacije!

Poljska nije dobro odradila dosadašnji dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedeće godine, dva kiksa, domaći poraz protiv Ukrajinaca od 1:3 i mršavih 1:1 kod Moldavije minorizirali su Poljacima izglede za plasman na SP. Četiri utakmice do kraja kvalifikacija nalaze se tek na četvrtom mjestu skupine (Crna Gora 14, Engleska 12, Ukrajina 11, Poljska 9 bodova) i iako se bodovni zaostatak čini dostižnim pogled na raspored (Ukrajina i Engleska u gostima) otkriva da nemaju prevelikih šansi za put u Brazil.

Nogometna javnost je nezadovoljna i traži smjenu sadašnjeg izbornika Waldemara Fornalika. Ona se umalo i dogodila nakon fatalnog poraza u Varšavi protiv Ukrajine u ožujku ove godine, ali je Marco Tardelli ponudu predsjednika poljskog nogometnog saveza stavio na čekanje.

No, spas za Fornalika, izgleda, nije bio dugoga vijeka. Poljaci prizivaju novog izbornika, tamošnje kolege novinari prenijele su nam razmišljanje javnosti da je "stranac najbolja opcija".

- Trebamo stranog, karizmatičnog trenera, prva ideja je Slaven Bilić – prenio nam je kolega Lukasz Majchrzyk iz Polsat Sporta.

Ne čudi takav stav Poljaka, Slavena su zapamtili po odličnom nastupu Vatrenih na Europskom prvenstvu u Poznanju i Gdanjsku prošloga ljeta (pobjeda nad Ircima, remiji s kasnijim finalistima Talijanima i Španjolcima), kao i po Euro-trijumfu Vatrenih nad Poljskom od 1:0 prije pet godina u Klagenfurtu.

Moskva, Dnjipropetrovsk, Varšava... na Istoku svi su ludi za Slavenom Bilićem!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:48