MEĐUGRADSKI TRANSFER

Šovšić postao Lokos, odšteta je 'poslovna tajna'

Za Šovšića su se zanimali Split, Istra, Rijeka, imao je i nekoliko inozemnih opcija, ali je na kraju iznenađujuće završio u Lokomotivi
 Damir Krajač/CROPIX

Damir Šovšić od jučer je novi član Lokomotive! Zahvalni veznjak koji je posljednjih godina (kod gotovo svih trenera Pjesnika) bio jedan od glavnih kreatora u središnjici Zagreba, još od kraja protekle sezone tražio je prostor za odlazak iz Zagrebella. Za usluge ovog veznjaka, nekad i člana hrvatske U-21 reprezentacije, bilo je zainteresirano mnogo prvoligaša (špekuliralo se sa Splitom, Istrom 1961, čak i Rijekom, te inozemnim opcijama). No, Damir Šovšić iznenadio je mnoge, te se zaputio u - Lokomotivu!

Transfer Damira Šovšića iz Zagreba u Lokomotivu je 'poslovna tajna', izvori s obje strane ne žele otkriti visinu iznosa kojeg su Lokosi platili za igrača kojeg je ugovor s Pjesnicima vezao još dvije godine. Prije nekoliko dana na Kajzericu je sletio i napadač Ivan Lendrić (mediji tvrde za pola milijuna eura), pa se čini kako Lokomotiva nije za mnogo manje novaca 'tržila' Šovšića. Zahvalni veznjak već jučer se uprizorio na treninzima nove momčadi, gdje bi uz Chaga, Trebotića i Pavičića, trebao donijeti 'ideju', te korak više u ofenzivnoj igri Lokomotive.

Treneru Zagreba Vjekoslavu Lokici još je na početku priprema rečeno kako u drugoligaškoj sezoni ne mora računati na Damira Šovšića i Besarta Abdurahimija. Naime, obojica su još od svibnja bili u potrazi za izlaznim transferima, iako se još početkom tjedna činilo kako će Zagrebello napustiti - samo Abdurahimi. Damir Šovšić još je u subotu zaigrao za Zagreb (u prijateljskom susretu s Trnjem) gdje je na zavidnoj razini (trkački i igrački) odigrao svih 90 minuta. Čak i postigao jedan pogodak. A Šovšić je protiv Trnja nastupio isključivo na - vlastiti zahtjev!

Odlaskom Šovšića (a vjerojatno ubrzo i Abdurahimija) u Zagrebu će se ponovo lakše disati. U klupsku blagajnu kapnut će važna financijska sredstva koja će bivšem prvoligašu osigurati miran san. A vjerojatno će se već ovoga tjedna riješiti i 'slučaj Krstanović' (kojega pod hitno treba isplatiti sa 420.000 eura). U suprotnom, aktivirat će se nova suspenzija, pa Pjesnici ovoga vikenda neće nastupiti na prvenstvenom dvoboju u Dugopolju. Izvori iz HNS-a tvrde kako u tom slučaju više neće biti mogućnosti za odgodu!

Zanimljivo, prije samo dvije godine Damir Šovšić je bio vrlo blizu Maksimiru. Ali, ne Lokomotive, već zagrebačkog Dinama. Krunoslav Jurčić tada je bio zaintersiran za 'paket' Šovšić - Pavlović, no na koncu se niti jedan od njih nije našao u Dinamu. Od dva talenta Pavlović se skrasio u njemačkom budensligašu Werderu, dok će Šovšić svoju sreću potražiti među Lokosima.

Proteklu sezonu Šovšić nije odigrao na visokoj razini, utopio se u sivilo momčadi koja je 'još u listopadu' ispala iz lige. Njegove kvalitete ipak ne bi trebala biti sporne. No, riječ je o veznjaku koji igra u 'jednom' smjeru, igra 'prema nazad' nije njegova najjača karika. Iako, promjena sredine, veća razina voljnog momenta, mogli bi presuditi, te od nekada velikog talenta uskoro napraviti i vođu Lokomotive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:49