OTIŠLI NA PRIPREME

Špaco: Ne mogu Tič i menadžer odlučivati tko igra!

 Paun Paunović / Cropix

U 11 sati hajdukovci su se okupili u Poljudu. Njih 25-orica, zajedno sa stručnim stožerom, ukrcali su se u autobus koji ih je odveo put zračne luke u Resniku, dok se se usput priključila trojica Kaštelana – Čop, Jozinović i Oremuš.

Po rasporedu putovanja, najprije će zrakoplovom do Zagreba, a onda opet prekrcaj u autobus i put tradicionalne baze – Pohorja.

Okupljeni novinari i malobrojni navijači pogledom su tražili Marija Tičinovića, ali on se nije pojavio. Umjesto mladog reprezentativca uskočio je Tonči Kukoč.

O slučaju Tičinović progovorio je i trener Stanko Poklepović.

- Pokušao sam razgovarati s Tičinovićem, ne kao trener već kao čovjek, ali bez efekta. Ne mogu oni (Tičinović i menadžer, op.a.) određivati tko će igrati. Mi ćemo rezati takvo ponašanje. Njega nitko nije otjerao – rekao je Špaco uoči ukrcaja u autobus.

'Štimac je tražio da u ugovoru stoji da Tić mora odigrati 65 % utakmica!'

Mario Tičinović nije prihvatio produljenje ugovora s Hajdukom i dan uoči odlaska na pripreme u Sloveniju premješten je u drugu momčad. Tičinović neće s Bijelima danas prema Pohorju nego će od ponedjeljka trenirati s mladom momčadi koju vodi Željko Mijač.

- Nismo mogli pristati na uvjete koje je tražio Tičinovićev mendažer Damir Štimac, a glavni razlog je zahtjev za 65% odigranih utakmica što je zatraženo u njihovom prijedlogu ugovora. Na takve uvjete nećemo pristati ni kod jednog igrača o čemu se i struka jasno odredila. Stav Nadzornog odbora i Uprave odavno je poznat, igrači koji nemaju riješen status ne mogu ići na pripreme. Kako Tičinović nije riješio status mora ostati u Splitu i trenirati s mladom momčadi - objasnio je klupsku odluku predsjednik Uprave Joško Svaguša, i dodao:

- Imali smo 10-ak razgovora s Tičinovićevim menadžerom, dali smo im dovoljno vremena za usaglašavanje detalja ugovora, ali nitko ne može u svom ugovoru uvjetovati klubu koliko će igrati. Žao mi je, ali moramo biti principijelni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 01:28