VESELJE U MAKSIMIRSKOJ

Srce je jedina jednadžba za Dinamo

Pobjedom nad Šibenikom u Maksimir se vratilo dobro raspoloženje, ali i materijal za analizu
Jastrebarsko, 281009.Stadion Mladina.Hrvatski nogometni kup izmedju Vinogradara i Dinama.Na slici: Zdravko Mamic dopredsjednik Dinama u restoranu u sklopu kluba nakon utakmice.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Pobjeda nad Šibenikom vratila je osmijehe na lice u Maksimirskoj 128. Jurčića su igrači ostavili u sedlu, a Zdravko Mamić je trijumf proslavio uz odabrano društvo u Gavelli. Pala je i pokoja čašica više, ali s obzirom na to da od ponedjeljka nije krenula potraga za novim trenerom, Mamić si je mogao dopustiti da zakasni na posao. Možda je slavio i činjenicu da je zgotovio posao oko dovođenja Ermina Zeca, kako ulica tvrdi. Zanimljivo, njegova rečenica: “Čast Dinamu ili Hajduk, ali ja bih radije preko granice” u nedjelju se pretvorila u “naravno da se poziv Dinama ne odbija”.

Kako bilo, u Maksimir se vratila rutina. Kako će Jurčić potrošiti dva tjedna stanke zbog reprezentacije nismo uspjeli doznati jer je sportski direktor smatra kako je to pitanje ispod razine za njihova trenera i zabranio mu da odgovori.

Nema veze, jer skloni smo vjerovati kako ionako ne bi čuli ništa pametnoga. Uostalom, do sada je Jurčić redovito odgovarao na pitanja:

- Moram analizirati pa ću vam odgovoriti.

Možda su upravo zato u nedjelju novinari pustili trenera da analizira utakmicu.

A kada to i napravi, vjerojatno će i sam doći do zaključka kako su mu kožu spasili igrači koje je redovito držao na klupi poput Kramarića, Tomečaka, Barbarića. To pak pokazuje kako “modri” mogu do rezultata samo s igračima kojima ta boja i predstavlja nešto u životu, a ne samo izvor zarade. Srce je jedina jednadžba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 04:19