POČELO 21. KOLO HNL-a

Štimac i Vulić podijelili bodove, Karlovac sretno u Zaprešiću

Zagreb nije uspio doći do važne pobjede nad Istrom. Puljani su u Kranjčevićevoj zasluženo uzeli bod (1-1)
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Daj, stari, idemo na pivu, ovo je grozno - kazao je jedan navijač Zagreba prijatelju u 43. minuti jučerašnje utakmice Zagreb - Istra. S obzirom na prikazano u prvom poluvremenu, pogotovo od strane domaćina, prijevremeno je “na pivu” trebalo otići svih sedamstotinjak ljudi na stadionu u Kranjčevićevoj.

U utakmicu koja im život znači, kako je njihov trener Igor Štimac dan ranije okarakterizirao ogled s Puljanima, “pjesnici” su otvorili bez ijednog “stiha” koji bi naškodio gostima. Igra bez kreativnosti i žustrine u kojoj je najveći Zagrebov problem bio ubitačno spor protok lopte koji je idealno odgovarao kompaktnoj Istri. Oršulić i Jugović su previše carinili loptu pa su momci s Verude, pogotovo nakon vodećeg gola Chaga, bez mnogo problema neutralizirali jalove napade domaćina.

- Kao treneru mi je to prvo poluvrijeme posebno teško palo. Osjetilo se da su nam u sredini nedostajali Jefthon i Parlov - prokomentirao je Štimac izdanje svoje momčadi u prvih 45 minuta.

Jedini koji je stvarao koliku-toliku pomutnju u gostujućoj obrani bio je Besart Abdurahimi, ali on je svojim proigravanjima suigračima često postavljao preteške zadatke. Međutim, jedna njegova solo-akcija nije bila uzaludna. Ljubojević je na njegov ubačaj prije postavio glavu nego vratar Lisjak ruku i doveo utakmicu u egal. Do kraja se očekivala potpuna okupacija gola Istre, ali ona je bila samo djelomična. Zagreb je pokazao premalo za momčad koja se svim silama pokušava iskoprcati iz opasne zone na ljestvici.

- Možda je upravo u tome problem. Čini mi se da Zagreb nije naviknut boriti se za ostanak - kazao je Vulić koji je priznao da bi uoči utakmice objeručke prihvatio bod da mu ga je netko ponudio. Vulićevi momci su ga u Kranjčevićevoj zaslužili i ostali ispred Zagreba kojem bi ova dva izgubljena boda mogla jako nedostajati...

U zagrebačkom predgrađu igrali su Inter i Karlovac, a gosti su u izjednačenoj utakmici odnijeli sva tri boda iz Zaprešića pogotkom Vukmana u 80. minuti.

ZAGREB - ISTRA 1961 1-1 (0-1)

Sudac: Alen Gerek (Zabok) 6.5; pomoćnici: Novosel (Vrbovec) i Galović (Sl. Brod). Žuti kartoni: Stupić, Stranatić i Švrljuga (Istra). Igrač utakmice: Besart Abdurahimi. Gleda-telja: 700. Stadion u Kranjčevićevoj.

Zagreb: Škorić 6, Celjak 5.5 (od 65. Krstanović 5), Tokić 5.5, Ivanković 6, Špičić 6, Abdurahimi 6.5, Oršulić 5 (od 77. Novosel -), Jugović 5, Šovšić 6, Ljubojević 6.5, Vugrinec 5.

Istra 1961: Lisjak 6, Bodrušić 6 (od 63. Župan 6), Pauletić 6.5, Stranatić 6.5, Kacić 5.5, Alimi 5.5, Anđelković 6, Chago 6.5, Marković 6 (od 45. Župan 6), Stupić 5.5 (od 90. Tadić -), Šehić 5.5.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:10