BRAZILAC SVIMA DOSADIO

ŠTO JE UČINIO SAMMIR? Ništa što već nije, ali Mamiću je prekipjelo! Od igrača nitko nije pustio suzu...

Da Sammir hoda po tankoj niti bilo je jasno kada ga Mamić nije uspio slomiti oko potpisa novog ugovora
 Damjan Tadić/CROPIX

Sammir je otjeran iz prve momčadi Dinama i može si slobodno tražiti novi klub. Konačnu odluku objavio je nakon treninga u subotu naveče r Zoran Mamić koji je podvukao da Sammir - više nikad neće zaigrati za Dinamo. Nitko se to, pa ni on, ne bi usudio reći za filha od kojeg je očito digao ruke stariji Mamić. Dodali bi - konačno. V.d. trener modrih ovu napornu sagu sažeo je u fino:

- Zbog opetovanog iskazivanja nepoštovanja prema klubu i suigračima, čvrsto sam odlučio Sammira udaljiti iz momčadi.

A prisnažio je posljednjom rečenicom priopćenja:

- Više nikada neće zaigrati za prvu momčad Dinama.

Što je to Sammir mogao napraviti? Jer dosad nema što nije. I to u više navrata. Trijeznio se na Črnomercu, liječio ozljedu za šankom, razmišljao jel ozlijeđen ili možda nije? Na moru nije jer sezona je završila... Neslužbeno ćemo doznati kako nije riječ o dosad neviđenom ekscesu, ali je očito gazdi prekipjelo. Nakon treninga u subotu od Sammira se diglo ruke. Odluku je Zoran Mamić obrazložio igračima na večeri u restoranu 'Kod Ferenčine' na Kozjaku. Saznajemo da nitko nije pustio suzu...

Da Sammir hoda po tankoj niti bilo je jasno kada ga Mamić nije uspio slomiti oko potpisa novog ugovora. To mu je već u siječnju otvaralo opciju da na svoju ruku pregovara sa zainteresiranim klubovima, iako je krajnje upitno postoji li interes za igrača koji je u sedam godina odigrao dvije ozbiljne utakmice.

Dojam je kako su ga u Maksimiru dugo i tolerirali. Zatvaralo se oči pred njegovim osebujnim životnim stilom i poimanjem profesionalizma. Dok se momčad pripremala za Ligu prvaka, on je bančio na Hvaru, a time je navukao bijes i ljubomoru suigrača. Sve glasnije su počeli pričati protiv njega i Sammir je postao faktor koji je remetio koheziju u svlačionici. U prijevodu, postao je strano tijelo...

Odlukom Mamića da ga se makne iz momčadi, projekt Sammir doživio je fijasko. Od igrača zbog kojeg se Mamić zaratio s cijelom državom guravši ga u reprezentaciju i od čijeg se transfera očekivalo desetak i više milijuna eura odštete; Filho će otići besplatno. Njegova ostavština nalazi se u tek dvije utakmice: Werder u Bremenu i Villareal kada je Sammir odigrao za desetku. Sve ostalo bilo je mučenje kojem je konačno stigao kraj. Naravno, pod uvjetom da Sammir ne uskrsne na Kantridi i zaigra kao preporođen!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:16