ŠIMUNIĆ ODGOVARA

'Svaka čast Bosnichu, ali ne zna on kako je meni odjenuti hrvatski dres'

Mark Bosnich, bivši australski reprezentativni vratar upitnoga morala, odlučio je udijeliti packe Hrvatskoj, koja 'krade talente'. Bosnich kaže kako ih je Australija odgojila, pa bi tamo trebali i ostati

Odjednom je Mark Bosnich, bivši australski vratar upitnoga morala, izbačen iz svih engleskih klubova zbog uživanja kokaina, odlučio udijeliti packe Hrvatskoj, koja “Australiji krade talente”. Pa momak čije je podrijetlo hrvatsko, kaže kako ih je Australija odgojila, pa bi tamo trebali i ostati:

- Ako je Australija u vas uložila novac, onda bi vam ona morala i biti prioritet - poručio je Bosnich.

Australski mediji nisu se previše bavili Bosnichem, budući je intervju bio ekskluziva The Sydney Morning Heralda. Naši su pak sa zanimanjem popratili komentar momka koji javno kritizira Didulicu, Šimunića i Šerića zbog svojih životnih odabira.

- Svaka njemu čast, ali, koliko znam, svi smo mi ljudi sa svojim slobodama - komentirao je jedan od spomenutih - Joe Šimunić.

Bosnichev istup slijed je informacije kako će Stephen Lustica postati Štef Luštica. Ali koliko je god 18-godišnjak talentiran, informacija nije točna:

- Znamo za Lušticu, bio je i u Zagrebu prije nekoliko godina, ali prema našem mišljenju nije igrač koji bi u Dinamu mogao ostvariti karijeru - kazao je šef Dinamove omladinske škole Romeo Jozak.

Komentar je Jozakov, jer Hrvatska, jasno, ne može doći sa zastavom HNS-a u Australiju te je zapiknuti i eksploatirati. A budući da Dinamo u Down Under obavlja monitoring za vlastite potrebe, Hrvatska se, posve logično, može zainteresirati za zanimljivog klinca s hrvatskim podrijetlom.

- Uvijek kada se vraćam u Australiju, srećem iste ljude. I nikada nisam imao problema, maksimalno me se poštuje. Bilo je, doduše, povremenih slučajeva da mi je netko nešto doviknuo ili kazao, ali to sam riješio za pet minuta. Ponavljam, svaka čast Bosnichu, svako može imati svoje mišljenje, ali on ne može znati kako se osjećam kada na sebe odjenem dres s hrvatskim grbom - zaključuje Šimunić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:12