KVALIFIKACIJE ZA EP 2012.

Bilić: Igrači odlučuju hoćemo li i s Grčkom igrati na Poljudu

Problem za domaćinstvo utakmice s Grčkom može biti samo moguće oštećenje travnjaka tijekom bacačkih disciplina na atletskom Kupu kontinenata, koji se održava 4. i 5. rujna
 Drago Sopta / Cropix

SPLIT - Uoči kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2012. godine sigurno je samo da će Bilić Boysi igrati izvan Maksimira, a nakon punih 13 godina službenu utakmicu nacionalna nogometna selekcija igrat će u Splitu. Hoće li to biti već protiv Grčke 7. rujna na startu kvalifikacija, još se ne može sa sigurnošću reći.

- Zasad smo bliži opciji da ovdje igramo protiv Malte i Izraela nego protiv Grčke jer se ta utakmica održava samo dva dana nakon atletskog Kupa kontinenata. Sigurno je da će reprezentacija igrati na Poljudu. To je naša želja i već postoje planove o tome. O Grčkoj ćemo odlučiti nakon konzultacije s igračima na sljedećem okupljanju - rekao je Slaven Bilić u Splitu.

Izbornik nogometne reprezentacije bio je u inspekciji stadiona. Bilić se u društvu čelnika organizacijskog odbora atletskog Kupa, Ivana Veštića i Siniše Ergotića, želio uvjeriti da će travnjak podnijeti bacačke discipline. Upriličena je i pokazna vježba pa je bacač kladiva Marko Mastelić “testirao” travnjak. Atletski Kup kontinenata na rasporedu je 4. i 5. rujna.

- Vjerujemo da travnjak neće pretrpjeti teža oštećenja zbog bacačkih disciplina te da će se moći igrati nogomet - ustvrdio je Veštić.

- Želimo u Splitu razbiti taj navodni urok jer ne mislim da nam je Poljud nesretan stadion. Ovdje smo igrali malo utakmica, ali sve su bile jake. Imamo još dosta vremena za odluku o utakmici s Grčkom, a željeli smo se konzultirati sa svima, pa i sa stručnjacima za održavanje travnjaka - zaključio je Bilić.

Hajduk je zainteresiran da bude domaćin hrvatskoj reprezentaciji na Poljudu. Poručuju da će Biliću i njegovoj momčadi pružiti sve potrebne uvjete. U slučaju da igraju svoje utakmice u Splitu, reprezentacija bi se pripremala u Postirama na otoku Braču gdje Hajduk posljednjih godina redovito odlazi u karantenu uoči važnih utakmica.

REPREZENTACIJA U SPLITU

1997. Hrvatska - Slovenija 3-3; posljednja službena utakmica na Poljudu

2005. Hrvatska - Brazil 1-1; prijateljska utakmica

2008. Hrvatska - Nizozemska 0-3; prijateljska utakmica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:49