TUŽAN DAN U MAKSIMIRU

'TEŠKO DA ĆU IKAD VIŠE UPOZNATI BOLJEG I DOBROĆUDNIJEG ČOVJEKA OD TURINE' Jerko Leko u suzama

 Marko Miščević/CROPIX

Nažalost, obično je tako. Tek kad netko ode, shvatiš koliko je bio važan. I omiljen. Nema, gotovo nema suigrača i prijatelja iz svijeta nogometa koji se nije jučer prisjetio neke anegdote iz druženja s Turinom, tko ga se nije sjetio na svojem profilu na nekoj od društvenih mreža.

- Iako je tuga prevelika, molim da duša Ivana nađe mir i spokoj! Iskreno suosjećam s obitelji! Joja, počivao u miru - napisao je na twitteru Turinin povremeni teniski partner Mario Mandžukić, javio se na Facebooku i Sammir.

- Počivaj u miru, prijatelju. Molit ću za tebe! - napisala je Dinamova 'desetka’.

- R.I.P Ivane :( - poručio je i Ivan Kelava.

Konsternacija i tuga na jučerašnjem Dinamovom treningu, svi koji su poznavali Turinu bili su potpuno izvan sebe. Najviše od svih, ipak, Jerko Leko, najbliži Turinin prijatelj iz mladih nogometnih dana, zajedno su odrastali, družili se intenzivno čitav život. Bio je Leko potpuno shrvan smrću velikog prijatelja, Kruno Jurčić dao mu je slobodan dan, Jerko je odmah odletio za Stockholm da bi pomogao Turininoj obitelji u najtežim trenucima.

- Ne mogu vjerovati, jel moguće? Čuli smo se svakodnevno, u srijedu smo se dopisivali za vrijeme utakmice Barca-Bayern, smijali se, on je kao i uvijek nešto 'provaljivao’. Otišao sam spavati i ujutro me dočekala ta vijest. Još ne vjerujem... Idem sad u Švedsku, vidjeti s njegovom suprugom i obitelji treba li im pomoć - rekao je u suzama Leko, koji je zajedno s Turinom imao i zemljište na moru, svakodnevno su kovali zajedničke planove za život nakon karijere.

- Zajedno smo kretali u ozbiljan nogomet, zajedno rasli, teško je upoznati boljeg i dobroćudnijeg čovjeka od Joje! Ne mogu doći k sebi - kazao je Leko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:36