IZNENADNA SMRT

SVE UTAKMICE PRVE I DRUGE LIGE POČINJU MINUTOM ŠUTNJE Šveđani odaju počast Ivanu Turini

 CROPIX/Aftonbladet.se

Švedski nogometni savez objavio je da će sve utakmice narednih kola Prve i Druge lige započeti minutom šutnje u počast preminulome vrataru AIK-a Ivanu Turini.

Prvu su tu počast odali igrači Hammarbya i Assyriske u dvoboju 5. kola Druge lige održanom u četvrtak. Iz Turinina kluba AIK-a još nema obavijesti hoće li odigrati prvenstveni dvoboj 7. kola s Goeteborgom u ponedjeljak, a širom Švedske se ne stišavaju reakcije na tragediju hrvatskog vratara.

ODLAZAK OMILJENOG JOJE Pronašla ga je trudna supruga, budila susjede... Ni liječnici mu nisu mogli pomoći, srce je stalo

Tako list Dagens Nyheter donosi razgovor s liječnikom AIK-a Karolom Zytom, koji tvrdi da Turina nije imao baš nikakvih srčanih problema.

"Ivan je prošao sve medicinske testove i nije pokazivao nikakve znakove srčanih tegoba", kazao je Zyto, koji je potvrdio kako je Turina umro u snu navjerojatnije oko 2.40 ujutro, te da nije pokazivao znakove života po dolasku medicinske ekipe u njegov dom.

"Svi igrači AIK-a prošli su prije godinu dana opsežan medicinski pregled uoči nastupa u Europskoj ligi. Stoga vjerujem da njegova smrt ne može biti povezana s nogometom, takve stvari se mogu dogoditi svakome, bez obzira jeste li vrhunski sportaš", kazao je klupski liječnik Zyto.

On je također otkrio da je Turina prije deset dana ozlijedio mišić na desnoj nogi, te da je bio na ultrazvuku i nije uzimao nikakve lijekove.

Ivan Turina (32) je pronađen je mrtav u svom stanu u Stockholmu u četvrtak ujutro, a pretpostavlja se kako je Turina preminuo u snu od zatajenja srca.Turina je branio za Dinamo od 1998. do 2007. godine, te je u tom razdoblju ostvario 73 nastupa za klub. Nakon Dinama igrao je za grčki Xanthi i poljski Lech iz Poznana, da i 2010. stigao u AIK iz Stockholma. Bio je članom svih hrvatskih mlađih selekcija, a 2006. godine protiv Hong Konga je upisao i jedini nastup za najbolju vrstu.

Iza Turine su ostali supruga i dvije kćekre u dobi od jedne i dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:12