STUTTGART NA KANTRIDI

'TIPIČNA HRVATSKA MOMČAD, AKO IM DOPUSTITE, MOGU NAPRAVITI VELIKU ŠTETU' Labbadia o Rijeci

- Bruno, raus (odlazi op.a.) - grmjela je razularena svjetina nakon drugog u nizu bundesligaškog poraza VfB-a, ovoga puta bodove je odnio Leverkusen. Bruno je, dakako, Labbadia, Stuttgartov trener koji je na “sto muka”. Pogotovo obrambenih...

Švabe su od sive i tmurne njemačke stvarnosti pobjegli u “hrvatski Monaco”, kako je Opatiju nazvao novinar ARD-a u televizijskom prilogu.

- Rijeka je tipična hrvatska momčad, ako im dopustite igrati, zabavljat će se i nanijeti mnogo štete - rekao je njemački strateg Bruno Labbadia kojeg baš i ne diraju loši rezultati te priče o “vrućoj” stolici.

- Čitam da se najavljuje lijepo vrijeme, odlično, bit će savršeno nogometno ozračje. Pozadina je fantastična, oduševljen sam, blizina mora čini Kantridu posebno atraktivnom. Očekujem euforičnu, čak i fanatičnu publiku. Čuo sam samo pozitivne stvari o našem protivniku. Ali, ovdje smo da bismo igrali nogomet, pružili dobru predstavu koja će nam pomoći da prođemo u daljnju fazu natjecanja. Naš cilj je grupna faza Europske lige.

Kaže da je dobro “snimio” Rijeku te da ne osjeća pritisak zbog loših rezultata.

- Kakav bih ja to trener bio kada ne bih znao detalje o protivniku ha, ha. Gledao sam protiv Osijeka, bili su dobri, dali puno golova. Što se tiče naše loše serije, Bundesliga je posebno natjecanje, tamo se morate naučiti živjeti s pritiskom. Europska liga je druga priča - kazao je uz široki osmijeh Labbadia. Kao da je u 'Top 3’ na tablici.

Frediju Bobicu prevoditeljske usluge nisu bile potrebne. Kako i bi, karijeru je zaključio na Kantridi, onim pogotkom Varteksu za 4:0.

- Bio sam jako sretan kada smo izvukli Rijeku, poznam svaki metar na ovom stadionu. Rijeka je do Stuttgarta suvereno prošla kroz kvalifikacije, vidi se da je slovenski trener dobro taktički pripremio momčad, pratim ih kroz HNL. Mislim da nas čeka zanimljiva utakmica - kazao je sportski direktor Švaba.

Sve najave padaju u vodu danas kada lopta krene s centra. Možemo se samo nadati da VfB-ovi kormilari neće biti tako dobro raspoloženi oko 22:30 sati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:57