PROBLEMI U REALU

TKO UPADA UMJESTO LUKE? Navijači žele Isca, ali Carlo Ancelotti je izabrao Samija Khediru!

Za Isca uz Kroosa umjesto Modrića u AS-ovoj anketi glasovalo je 70% čitatelja, 16% za Khediru, 14% za Illaramendija
 AFP

Čim se na utakmici hrvatske reprezentacije protiv Italije ozlijedio Luka Modrić, na planetu Real Madrid počela je polemika tko će najbitnijeg vezista Carla Ancelottija zamijeniti u postavi ‘kraljevskog kluba’, koji je do prvenstvene stanke skupio 13 pobjeda zaredom u svim natjecanjima.

Za navijače nema dvojbe, logičnim im se čini Isco, koji se ustalio u početnoj postavi talijanskog stratega nakon što se ozlijedio Bale, ali kao lijevi vanjski vezni u 4-4-2; desni je bio Jámes Rodríguez, Cristiano Ronaldo s Benzemom u špici. Kako je Velšanin u međuvremenu ozdravio i zaigrao za vodeću momčad španjolske Primere još prije reprezentativne stanke, a marketinški zahtjevi, za čije se ispunjavanje brine predsjednik aktualnog europskog prvaka Florentino Pérez, nalažu svakom treneru da “moraju igrati najveće zvijezde”, doista se sitim vukom i ovcama na broju čini da se umjesto hrvatskog vezista u početnu 11-oricu Real Madrida vrati Bale, a Isco prebaci u sredinu veznog reda, uz Tonija Kroosa.

Prema tome, samo bi ostalo Ancelottiju za procijeniti dobiva li više od Balea kao lijevog ili desnog veznog, a s obzirom da na desnom prednjem boku više dolaze do izražaja Jámesove tehničke vrline, a na lijevom Baleove brzinske, četvorica u sredini, sdesna nalijevo, glasila bi: Jámes, Isco, Kroos, Bale.

Za Isca uz Kroosa umjesto Modrića u AS-ovoj anketi glasovalo je 70% čitatelja, 16% za Khediru, 14% za Illaramendija. Dragulj iz Benalmádene pokraj Málage, koji je u travnju napunio 22 proljeća, briljirao je i u zadnjem kvalifikacijskom srazu za Španjolsku protiv Bjelorusije, zabivši prekrasan pogodak, kako bi Ćiro Blažević kazao, “u raklje”, i izazvao delirij sunarodnjaka koji ga obožavaju još dok je blistao u trijumfalnim pohodima mladih selekcija ‘crvene furije’.

Neki su, pak, mediji, izvukli i Ancelottijevu izjavu prije zadnje prvenstvene pobjede, nad Rayo Vallecanom (5-1), kad je bilo razvidno da se Bale vraća. Na pitanje što će dalje biti s Iscom, Talijan je odgovorio:

- S vremena na vrijeme on može igrati i kao srednji vezni, na mjestima Kroosa ili Modrića. Razmišljam da ga pomaknem više natrag jer može raditi defenzivni posao, bilo uz liniju ili u sredini - kazao je Carlito.

Međutim, teoretiziranje i jučerašnje izjave su jedno, a svakodnevni rad s momčadi i planiranje buduće utakmice nešto sasvim drugo, pa je sudeći po prvim treninzima u Valdebebasu nakon povratka reprezentativaca iz svojih nacionalnih vrsta Ancelottijev izbor za subotnji sraz kod Eibara Sami Khedira.

Njemački reprezentativac uz Kroosa je briljirao na SP-u dok se nije ponovno ozlijedio, a za ovu je kalendarsku godinu izgleda potrošio svoju dozu nesreće, i iako je skupio samo 155 minuta za Real Madrid Ancelotti će mu sada dati prigodu da uhvati kontinuitet koji je izgubio od Mourinhova doba. I što je najvažnije, Khedira je uz Kroosa igrao u utorak navečer u Vigu u prijateljskom dvoboju protiv Španjolske, do zamjene u prvoj minuti sudačke nadoknade. Tandem iz ‘elfa’ Talijan će samo preslikati na Real.

Drugi razlog manjku Ancelottijevih dvojbi je i ozljeda Illaramendija, preostalog defenzivnog veznog u kadru, koji je od 3. studenoga radio odvojeno od ostatka momčadi, pa se tek u utorak priključio treninzima s loptom, a treći da se ne mijenja ono što je dobro i što je donijelo pobjedu u ‘el clásicu’, a to je 4-4-2 s dvostrukim bokovima, bez romba u sredini. Kako se Bale vratio u klub još u ponedjeljak, a Jámes Rodríguez u utorak navečer igrao za Kolumbiju u Ljubljani, Ancelotti će za subotu, pišu Realovi kroničari, dati prednost Velšaninu, pa će srednji red glasiti: Bale, Khedira, Kroos, Isco. Dodajmo da je Kroos zabio za pobjedu Nijemaca u utorak u Vigu i taj njegov zamah želi iskoristiti i klub.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:45