UTAKMICA ISTINE NA POLJUDU

TUDOR 'Trener Dnjipra kaže da poraz ne bi bio tragedija? To je smiješno, klasična pila naopako!'

'Vjerujem u naš rad u proteklih godinu dana i ono što smo trenirali. To je razlog mom optimizmu'
 Ante Cizmic / CROPIX

Igor Tudor je poslije utakmice sa Šahtjorom iz Karagandija nakon poraza 2:4 najavio da će Hajduk sigurno proći dalje. A to mu je u uzvratu s 3:0 i uspjelo.

- Nismo mi prošli zbog moje izjave, ne dobijaju se utakmice sa izjavama nego igrom. Što se ove utakmice tiče sad ću reći da vjerujem u naš prolaz.

Na osnovu čega temeljite optimizam? Kakav je plan igre?

- Plan igre zadržat ću za sebe i svlačionicu. I dalje mislim da Dnjipro ima bolje igrače od Hajduka, ali nogomet je lijep zbog toga što to ne znači svaki put i uspjeh. Vjerujem u naš rad u proteklih godinu dana i ono što smo trenirali. To je razlog mom optimizmu, plus naravno naši domaći navijači.

Smatrate li ovu utakmicu svojevrsnim vašim maturalnim ili diplomskim radom?

- Ne razmišljam na taj način, ne volim te nazive kao što su povijesni ili utakmica stoljeća. Nogomet će se igrati i u petak.

Kako se odmaranje igrača u Osijeku odrazilo na momčad?

- Nema problema kad se preskoči jedna utakmica u nedjelju ili četvrtak. Normalno je imati ritam utakmica od svakih sedam dana, to je najoptimalnije. Nije slučajno što sam to napravio, jer imamo kadar kakav imamo. Prvenstvo ima gotovo 40 utakmica, a ova je samo jedna. Glupo je bilo riskirati da nekoga izgubimo na utakmici u Osijeku.

Trener Dnjipra Markevič izjavio je da je za njega domaće prvenstvo prioritet...

- To je klasična pila naopako, psihologija i demagogija. Oni imaju 20 puta skuplju momčad od nas, mislim da je to smiješno.

Ukrajinske novinare zanimalo je kako vidi Artjoma Milevskog?

- Artjom i ja smo obavili razgovor i on neće biti u konkurenciji za Dnjipro i Dinamo zbog fizičke spreme. Nakon toga imat će vremena za pripremu u reprezentativnoj stanci, pa ćemo onda vidjeti.

Jeli vas strah atmosfere, da zbog euforije nešto krene po zlu?

- Mislim da ne. Većina igrača igrala je dosta velikih utakmica pred punim Poljudom i mislim da energija s tribina im može donijeti samo dobro.

Što ova utakmica znači za poslovanje kluba, u igri je za naše prilike golem novac?

- To je vrlo malo u mojim mislima. Te stvari se tiče ljudi na katu, a nama je najvažniji teren i trening.

Na što ćete posebno upozoriti igrače?

- Ima više stvari, ali ne bih o tome za javnost. U Kijevu smo bili dobri, a ovdje ćemo biti još bolji. Gledajući snimku stekao sam dojam da tri-četiri igrača nisu bili na maksimumu. Ako sada osam-devet igrača bude na visokoj razini onda sam optimist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 02:56