UHIĆENO 60 TORCIDAŠA

U HAJDUKU ŠOKIRANI NEREDIMA 'Ograđujemo se i osuđujemo svaki oblik nasilja i huliganizma'

 Denis Jerković / CROPIX

Povodom nereda koji su se danas odigrali u Hercegovini Hajduk je izdao priopćenje koje prenosimo u cjelosti:

Hrvatski nogometni klub Hajduk se ograđuje i osuđuje svaki oblik nasilja i huliganizma. Ružni događaji koji su se danas odvijali neposredno uz stadion Podavala u Gabeli uoči i tijekom prijateljske utakmice GOŠK - Hajduk sramota su za sve one koji su ih uzrokovali. Takvi pojedinci nisu i ne smiju se nazivati navijačima, a mjesto im je daleko od svakog sportskog borilišta.

Žao nam je što se ti huligani skrivaju među najvećim dijelom korektnih navijača, čime nanose golemu štetu i njima ali i svima nama koji nogomet doživljavamo isključivo kao sportsko natjecanje.

Sportske arene moraju biti mjesta nulte tolerancije prema svakom nasilju, a HNK Hajduk će se boriti za prava najvećeg dijela navijača ali osuđivati svaki oblik huliganizma, stoji u priopćenju Hajduka.

Šezdeset pripadnika navijačke skupine Torcide uhićeno je u petak u neredima u mjestu Gabeli kod Čapljine, neposredno prije nogometnog susreta Hajduka s domaćom momčadi GOŠK-a, priopćila je policija koja je navela da je najveći broj preostalih navijača ispraćen prema granici, gdje ih je preuzela hrvatska policija.

Po riječima glasnogovornika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Srećka Bošnjaka, pripadnike policije su oko podneva napali huligani koji su koristili kamenje, betonske blokove i druge predmete. Nakon što su se snagama reda priključili pripadnici Specijalne policije MUP-a HNŽ-a iz Mostara huligani su se razbježali. Specijalci su uhitili 60 pripadnika Torcide koji su se razbježali po mjestu Gabeli, te nastavljaju potragu za odbjeglim izgrednicima.

"Ostali pripadnici Torcide dopraćeni su do granice gdje su ih kod Metkovića preuzeli pripadnici hrvatske policije", dodao je Bošnjak.

Do izgreda je došlo neposredno prije početka memorijalnog turnira u spomen na nekadašnjeg Hajdukova igrača Andriju Ankovića, koji se odigrava u mjestu Gabeli, kada pripadnici Torcide koji su stigli iz Splita nisu htjeli platiti ulaznice. Nakon naguravanja, kamenjem su zasuli pripadnike temeljne i specijalne policije te su rušili ogradu oko stadiona. U izgredima su ozlijeđena četvorica pripadnika policije, te jedan navijač Hajduka. Uništeno je više osobnih automobila te jedno vatrogasno vozilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:20