VRUĆE GLAVE I REKORDI

U velikom slavlju pala izjava koja će mnoge naljutiti: 'Ronaldo je najbolji nogometaš svijeta!'

 Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Zinedine Zidane je blistao nakon savršene 3:0 pobjede koja je nogometašima Reala omogućila prvo polufinale Lige prvaka otkad je on trener. Francuski nogometni mag otkrio je novinarima kako mu je 'Wolfsburg' bo utakmica karijere, a junaka Cristiana Ronalda je prozvao - najboljim nogometašem današnjice.

Mnogi se možda neće složiti s ovom Zidaneovom ocjenom, ali Ronaldu treba priznati da je u utorak navečer na Santiago Bernabeu ponovno dotaknuo nogometni Olimp.

Osim što je s tri gola praktički sam srušio Wolfsburg (koji je imao sjajnih 2:0 iz prve utakmice u Njemačkoj i prijetio je izbacivanjem velikom Realu), Portugalac je istaknuo još neke svoje uspjehe - zabio je najmanje 45 golova u posljednjih šest sezona, a ove je postigao 16 pogodaka u Ligi prvaka (rekord drži također on sa 17 golova iz sezone 2013/14).

"Ovo je bila moja najuzbudljivija utakmica kao treneru. Nije bilo jednostavno - možda se čini da je bilo tako kada samo pogledate rezultat, ali nije uopće tako.

Zapravo je ovo nešto nevjerojatno nakon što izgubite 2:0 u prvoj utakmici. Moji igrači su odigrali fantastično, a ovo je moja najbolja utakmica u trenerskoj karijeri", podvukao je Zidane i okrenuo se čudesnom Cristianu Ronaldu:

"Cristiano je dokazao da je trenutno najbolji nogometaš svijeta. On je zaista poseban. Valjda je sada svima jasno da ne može bilo tko postići tri gola u ovako važnoj utakmici. U isto vrijeme, on se oslanja na momčad i želi razgovarati o uspjesima cijele momčadi, a ne samo o sebi", naklonio se do poda Zidane Ronaldu koji je uzvratio velikim komplimentima.

"Zaista mi se sviđa Zidane - njegova osobnost, njegov način treniranja, a volio sam ga i kao igrača", uzvratio je Ronaldo ljubav slavnom treneru i odgovorio protiv koga bi volio igrati u polufinalu:

"Želim Benficu! Ako se portugalski klub kvalificira onda ću igrati kod kuće", otkrio je kapetan Portugala.

Trener Wolfsburga Dieter Hecking bio je frustriran razvojem situacije na Santiago Bernabeuu. Pogotovo s dva gola primljenih u dvije minute (16. i 17.)

"Nismo tih pvih dvadesetak minuta odigrali kao što smo se dogovorili. Znali smo što možemo očekivati, ali zapravo tek kad istrčite na travnjak vidite sa čime se to borite. Nakon prva dva gola smo puno bolje ušli u utakmicu, imali više loptu u posjedu i stvorili smo nekoliko prilika, međutim, nedostajalo nam je više odlučnosti u završnici. Strašno je frustrurajuće izgubiti s 3:0 nakon što u prvoj pobijedite s 2:0", zaključio je Hecking.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:12