TRANSFER U LONDON

UGOVOR S CHELSEAJEM Mourinho Kramarića šalje na posudbu u Vitesse, Rijeci odmah 2 mil. eura

Klub s Kantride može dobiti još 4,5 milijuna eura kada Kramarić postigne određene uvjete
 Tea Cimas / CROPIX

Andrej Kramarić je doista u hamletovskoj dvojbi, karijera mu je na prekretnici! Otići odmah ili ostati u Rijeci do ljetnog prijelaznog roka, pitanje je na koje se tek sluti odgovor. Njegov trener Matjaž Kek nagovara ga, ne iz sebičnih razloga, da ostane u Rijeci. Njegovi argumenti glase; zimske pripreme su kratke, traju jedva dva tjedna i u tom razdoblju se treba adaptirati na novu momčad. Nemoguće. A klub, koji će dati novac, imat će velika očekivanja.

Tako misli Kek. Međutim, postoje i kontraargumenti. Jesenski učinak bio je fascinantan, tko zna hoće li to ponoviti na proljeće. Međutim, Kek se pita; Andrej, gdje si bio zadnjih mjesec dana? Nije te bilo, golovi su stali. Na proljeće neće biti Europe, izblijedjet će hat-trick Feyenoordu. Osim toga, igraču njegovih karakteristika najteže je pronaći poziciju, nije prva špica, iako ima sugestivni lažnjak, ne trpi duel igru, ali vješto izbjegava braniče i stopere. Igrač s puno talenta, ali i ponekom falingom.

Leicester najgora opcija

Argumenti su i za i protiv. No, Kramarić je definitivno zaintrigirao nogometnu scenu, nije više iz kategorije “jedan od onih koji dolazi”, on je već na toj sceni utisnuo duboki pečat. I kupci se javljaju. Chelsea, Atletico , Tottenham, Leicester, Juventus, Dortmund. Ako su sve te opcije na stolu, najbolji bi izbor bili Dortmund i Tottenham, najgori bi bio Leicester. Na 18 utakmica zabili su 16 golova, od Kramarića bi očekivali čuda, a u Premiershipu se igra brutalni nogomet. Bila bi to pogreška...Riječki dopisnik SN-a najavio je transfer Kramarića u Chelsea. Ako bi potpisao za klub sa Stamford Bridgea, Rijeka bi odmah inkasirala 2,000.000 eura, dva milijuna će leći na konto kada Andrej odigra prve minute za Chelsea, a još 2,500.000 eura ako u sezoni odigra 15 utakmica. Da bi se to dogodilo, Drogba mora “umrijeti”, Costa, koji je nedodirljiv, mora se umoriti, a Hazard, s kojim se Mourinho često svađa, morao bi pobjeći u Real.

Opasna rasprodaja

No, kako saznajemo, transfer se približio samom finišu, trakavica će biti okončana nakon Nove godine, iako su mnoge stvari još otvorene. Andreja je obitelj sklonila od gužve. Na pitanje “Ako se izjalovi Chelsea, je li moguć ostanak u Rijeci”, dobili smo odgovor:

- Više nema natrag, glava mu je već u Engleskoj, a tamo su i glave riječkih direktora...

Međutim, ako se nešto ne promijeni u zadnjem danu pregovora, Andrej bi trebao na šestomjesečnu posudbu u Vitese, budući da je kod Mourinha gužva u svlačionici. Čini se da su otpale sve ostale kombinacije. Atletico, koji se našao u prilici da proda Mandžukića u City i u tom bi slučaju Simeone nadomjestio prazninu najboljim napadačem Hrvatske, otpao je i Juve, u koji bi Kramarići najradije, ali i njihova svlačionica je puna (Llorente, Tevez, Giovinco) i jedino je rješenje bila posudba u Sassuolo. Otac Andreja Kramarića nije poslušao savjetnike, koji su mu sugerirali Schalke, Ajax, Porto, Benficu ili PSV, kao najbolje destinacije za put do vrha. No, je li ponuda Chelseaja dovoljno bogata da bi “nahranila” sve? Čak i Dinamo, koji ga je otjerao, očekuje “pinku” od transfera. A Rijeka je krenula u opasnu rasprodaju. Ako prodaju Leovca i Kramarića, Volpi će vratiti novac, koji je uložio, ali što je ostalo od momčadi? Takvu dvojicu igrača Rijeka ne može nadomjestiti, makar mi je Kek rekao: “Nema veze, neka idu, izmislit ćemo nove...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:02