SPEKTAKL U MANCHESTERU

UŽIVO: MAN UNITED - CHELSEA Povratnik Mourinho protiv početnika Moyesa

Pred Davidom Moyesom je uoči sraza s Joséom Mourinhom u ponedjeljak u 21 sat bila besana noć: morao je prelomiti hoće li u početnih 11 uključiti Waynea Rooneyja, kojeg upravo Chelsea pokušava privesti, a ne smije si dopustiti da u svome debiju na Old Traffordu kao menedžer Manchester Uniteda doživi poraz od izravnog konkurenta.

Kako zbog dojma i ozračja, tako i zbog činjenice da bi tada suparnik pobjegao šest bodova...

Plavima dvojben D. Luiz

I to nije sve: Moyes zbog ozljeda ne može računati na Rafaela, Nanija, Ashleya Younga i Javiera Hernandeza, dok je Mourinhu uoči prvog ovosezonskog sraza dvaju momčadi koje su proteklih sezona činile englesku veliku četvorku dvojben samo David Luiz. Navijači Crvenih vragova novom treneru pamte nedavnu kuknjavu zbog teškog rasporeda koji mu je računalo izabralo u prvih pet kola (Chelsea, Liverpool, Man. City), špekulira se da će Plavi iz Londona nakon ovog derbija poslati i treću ponudu za Rooneya, a Moyes uporno ostaje pri stavu da Rooney neće biti prodan. Ako doista neće, onda mora igrati...

Moyes poput Šukera

- Slušam da je Moyes pod pritiskom, ali dok ćemo igrati kao u Swanseaju nije me briga. Navikao sam biti pod pritiskom, to paše mojoj prirodi, a kada imate kvalitetu kao mi taj se pritisak ne osjeća na isti način. Više nas ne vidite kao favorite, a pokazali smo da se svakome možemo suprotstaviti, na poečtku sezone ne možete tražiti više, odgovorio je na podbadanja engleskih medija, o sebi u trećem licu, poput Šukera, David Moyes.

Zanimljivo, Mourinho je prije devet godina za Chelsea debitirao na Stamford Bridgeu baš protiv Uniteda, tada jasno Fergusonova. Chelsea je pobijedio pogotkom Gudjohnsena iz prvog poluvremena i devet mjeseci kasnije proslavio naslov prvaka nakon 50-godišnjeg čekanja. Prošle sezone, pak, Chelsea je slavio na Old Traffordu (0-1), a United pokraj Temze (2-3).

- Poslali smo dvije ponude za Rooneyja, na obje su odgovorili isto: ne prihvaćamo ponudu, igrač nije na prodaju. Što možemo izgubiti pošaljemo li i treću? Jedan e-mail. Pojačali smo se u svim linijama osim u napadu i što je loše u tome, a razmišljanje da se ne prodaje igrača izravnom konkurentu je glupo, jer tako se slabi vlastita liga, naglasio je Mouriho i dao primjer: - U Italiji je samo Totti ostao vjeran jednom klubu, a Inzaghi i Pirlo probali i Juventus i Milan i Inter.

Hulk u Tottenham?

Inače, Chelsea je već naljutio Tottenham jer mu je preoteo Williana iz Anžija, “samo zato da oslabi Spurse, a ne pojača sebe”, no nipta protiv dolaska na White Hart Lane nema Hulk iz Zenita, koji bi rado ponovno surađivao s Andreom Villas-Boasom. Kad Tottenhamu sjedne novac od Balea mogao bi klubu iz St. Peterburga ponuditi 35 milijuna eura...

MANCHESTER UNITED - CHELSEA

MANCHESTER UNITED: De Gea - Jones, Vidic, Ferdinand, Evra - Valencia, Rooney, Giggs - Van Persie

CHELSEA: Cech - Ivanović, Cahill, Terry, Cole - Ramires, Lampard - Mata, Oscar, Hazard - Lukaku

GRANADA - REAL MADRID

GRANADA: Roberto - Nyom, Diakhate, Mainz, Angulo - Iturra, Yebda - Piti, Brahimi, Benitez - Al Arabi.

REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Casemiro, Modrić - Ronaldo, Isco, Özil - Benzema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:15