VARAŽDIN - HAJDUK 3-0

Varaždinci demolirali Majstora s mora, Vučević najavio mogućnost ostavke!

'Ne mogu sada o ostavci, no činjenica je da sam jako sentimentalno vezan za ovaj klub'
 Željko Hajdinjak / Cropix

Varaždinci su subotnju večer umjesto na nogometnom derbiju Prve HNL odlučili provesti na koncertu Miše Kovača i tko bi im to mogao zamjeriti. Otužan dekor, i osrednja nogometna predstava nije nešto za čim bi trebali žaliti, a televizijski prijenos je nešto što biste ove večeri mogli odraditi samo po kazni. Pogotovo ako ste navijač Hajduka.

To što Mišo Kovač drži koncert u isto vrijeme dok igra Hajduk valjda dovoljno govori o tome što legendarni šibenski pjevač misli o hrvatskoj nogometnoj estradi. A Mišo je tako neraskidivo vezan uz Hajduk da su njegove pjesme neizostavne u navijačkom repertoaru. U zadnje vrijeme Hajdukovi navijači najviše simbolike mogu pronaći u Mišinom šlageru "Vrijeme plakanja", iako ima i oni koji sve češće pjevaju "Odavno više ne plačem zbog tebe"...

Vugrinec upisao 119. i 120. prvoligaški gol

Varaždin je opet skinuo skalp Splićanima, ali to više nije nikakva senzacija kao ni to da odlučujuće golove zabija Davor Vugrinec, rutinirani centarfor koji igra još jednu oproštajnu sezonu. Vugrinec je bio zvijezda večeri, upisao je 119. i 120. prvoligaški gol i sad je već opasno za petama Igoru Cvitanoviću koji drži rekord sa 126 golova. Ako ne ove sezone Vuga bi mogao Cvitu skinuti već sljedeće sezone, ima vremena, još je mlad, tek je navršio 36-tu...

Hajduk je igrao oslabljen u Varaždinu, Vučević nije imao dvojicu stopera J.Buljata i Vejića i par "umjetnika" Trebotića i Anasa Sharbinija, ali njihovi izostanci ne mogu biti nikakvo opravdanje za još jednu sramotnu partiju "bijelih". Hajduk bez igre, bez žara i bez ijedne šanse. Stvarno ispod svakog kriterija. Varaždincu su bili posebno inspirirani, kao i svaki put kad igraju protiv Hajduka. Toplakova momčad zasluženo je potukla Splićane do nogu, osigurali su si mir do kraja prvenstva.

Dojma smo da su hajdukovci zapali u stanje teške depresije, i ono što su znali sad su zaboravili pa izgledaju tragično dok se s njima poigravaju Vugrinec, Šafarić, Brlečić i društvo. Vučevićev Hajduk teško je stradao u Varaždinu, "bijeli" su potopljeni sa tri precizna torpeda, a ovaj završetak sezone prijeti da se pretvori u pravu kalvariju, mučenje i patnju za Vučevića i njegove igrače.

' Nije ni ostavka isključena!'

- Tajna je zapravo da li povedemo ili primimo. Mi smo mlada momčad i svaki start s minusom psihološki utječe na momčad i obratno, pogodak nas diže – komentirao je najslađu pobjedu dosadašnje trenerske karijere Samir Toplak. - Rekao sam dečkima u svlačionici uoči utakmice da smo sve dosad napravili, jedino još nismo dobili Dinamo ili Hajduk otkako sam ja trener. Sad eto i to imamo.

Raspričao se s razlogom Toplak, Vučeviću baš i nije bilo do riječi. Izuzmemo li odličan udarac Tičinovića u 62. minuti, nastojanja Hajduka svela su se na jalove pokušaje s distance, bez ijedne prave prilike u 90 minuta.

- Proživljavam jako teške trenutke, ovo je veliki udarac za klub koji slavi 100 godina postojanja. Odigrali smo u Varaždinu jako siromašno, pogotovo prvih 15-20 minuta. No nema kukanja i plakanja, treba sjesti hladne glave s čelnicima kluba i pokušati na najbolji mogući način izaći iz ove situacije.

Netko je spomenuo ostavku.

- Ne mogu sada o ostavci, no činjenica je da sam jako sentimentalno vezan za ovaj klub i da ću učiniti sve za njegovo dobro. Treba sjesti i vidjeti. Nije ni ostavka isključena! No kažem, treba ohladiti glavu, pa onda odlučiti.

Varaždin - Hajduk 3-0 (1-0)

Strijelci: 1-0 Vugrinec (12., as.Glavica), 2-0 Brlečić (52.), 3-0 Vugrinec (82., as. Aganović)

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac); pomoćnici: Grgić i Barišić (Osijek).

Žuti kartoni: Glavica (Varaždin) i M.Ljubičić (Hajduk).

Gradski stadion.

Gledatelja: 2500

Varaždin: Krklec, Kvesić, Conjar, D.Škvorc, Šimek, F.Škvorc, Brlečić, Glavica (od 79. Aganović), Glavina, Šafarić (od 71. Posavec), Vugrinec (od 84. Hojski).

Hajduk: Subašić, Oremuš, Maloča, Jonjić, Jozinović, Andrić, M.Ljubičić (od 58. Tomasov), Sačer, K.Ljubičić (od 71. Brkljača), Tičinović (od 71. Ah.Sharbini), Vukušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 21:11