PONOVNO NA KLUPI DINAMA

Velimir Zajec stigao u Maksimir finiširati dogovor s Mamićem!

Velimir Zajec u trenerskoj je karijeri vodio samo tri kluba, a uspjesima se može pohvaliti samo sa zagrebačkim Dinamom (tada Croatijom)
 Mladen Pleše

Nakon dvogodišnje epizode na mjestu sportskog direktora Dinama, Velimir Zajec se vraća u grčki Panathinaikos gdje je završio igračku karijeru. Osnovna zamisao bogatog vlasnika Vardinogiannisa bila je da preuzme mjesto šefa omladinske škole, no splet okolnosti ga u sezoni 1996./97. odvodi na trenersku klupu. U grčkoj sezoni Zajec se nije uspio plasirati u europska natjecanja, a u polufinalu Kupa je izgubio od Olympiakosa. No, signali iz Zagreba su bili sve češći, a u Zajecovom slučaju se poziv Dinama ne odbija.

Naslijedio Cicu

Zeko se vraća u rodni grad nakon što je Cico Kranjčar upisao dva poraza u Ligi prvaka. Kobna su za suigrača iz slavne ‘82. bila gostovanja kod Olympiakosa (2-0) i Porta (3-0). U kratkom vremenu Zajec hvata konce svlačionice i vodi Dinamo do pobjeda nad Ajaxom u Amsterdamu (1-0) i Portom u Zagrebu (3-1), dok je s Olympiakosom odigrao remi u Zagrebu (1-1). Smijenjen je 21. travnja 1999. nakon poraza protiv Rijeke (0-1), a koban je bio gol Boška Balabana.

Tri godine stagniranja od nogometa i novi zov Vardinogiannisa iz Atene odvodi Zajeca na mjesto sportskog direktora grčkog kluba. Tamo ga je pronašao srpski biznismen Milan Mandarić koji ga je pozvao da mu se pridruži u engleskom Portsmouthu.

Trener pa direktor

Nakon što se Mandarić razišao s Harryjem Redknappom, Zajec se u studenome 2004. spustio na klupu “mornara”. Uvodne pobjede protiv Boltona (1-0) i West Bromwicha (3-2) utišale su nezadovoljstvo navijača, a nakon pet mjeseci predao je dirigentsku palicu Alainu Perrinu. S mjesta direktora Portsmoutha Zajec je otišao u listopadu 2005. zbog osobnih razloga.

Zajec stigao u Maksimir na završnu rundu pregovora!

Velimir Zajec stigao je u maksimirske odaje kako bi finiširao pregovore sa Zdravkom Mamićem i potpisao ugovor s Dinamom. Ukoliko završni razgovori urode plodom, u što ne treba sumnjati, novi trener 'modrih' bit će predstavljen na tiskovnoj konferenciji točno u podne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:38