BUNDESLIGA

VIDEO: Bayernu novi naslov! Kovač kod kuće srušio velikana i stigao na korak do ostanka u ligi

Niko Kovač
 Simon Hofmann/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images

Pep Guardiola zaokružio je na oproštaju od Münchena hat-trick bundesligaških naslova pobjedom u Ingolstadtu (2-1). Dva pogotka Roberta Lewandowskog u prvih trideset minuta bila su dovoljna Bayernu da ovjeri 26. nacionalnu titulu, a s njom u paketu i status trofejnog monopolista u Njemačkoj. Ovo je četvrti uzastopni naslov bavarskog diva otkako je skinuo s trona Jürgena Kloppa i njegovu Borussiju, a zatim mu oduzeo i ponajbolje igrače Lewandowskog i Götzea (u redu za selidbu na Allianz Arenu već čeka Mats Hummels).

Dok Bayern nastavlja puniti svoju riznicu, drugi trofejni bundesligaš polako se sprema za selidbu u niži razred. VfB Stuttgart (pet naslova prvaka) ispustio je tri boda protiv Mainza u "kvalifikacijskoj" utakmici na svojem stadionu, čime je pao na 17. mjesto i kolo prije kraja više ne odlučuje o svojoj sudbini. Rezultat je izazvao provalu nezadovoljstva navijača, mnoštvo zamaskiranih fanova provalilo je na travnjak opkolivši igrače. Bilo je naguravanja i žučnog unošenja u lice, ali priča ipak nije eskalirala u nasilje.


Eintracht Frankfurt Vs Borussia Dortmund 1-0... by tony-hoksa1

Stuttgartu je na putu prema 2. Bundesligi obilato "pomogao" bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, tvorac čuda s Eintrachtom iz Frankfurta. Prije tri tjedna praktično otpisan Kovač je nekako uspio reanimirati kliničkog mrtvaca i upisati tri vezane pobjede te pobjeći prema sigurnoj luci. Nakon što je srušio Mainz i Darmstadt u gostima, Eintracht je pobijedio i Borussiju Dortmund pogotkom Aignera nakon kornera u 14. minuti. U posljednjem meču kampanje Kovačevi "orlovi" gostuju kod prvog susjeda na tablici Werdera. Prežive li posjet Weseru, ostaju u elitnom razredu dok ih u slučaju poraza čeka doigravanje s trećom momčadi iz drugoligaškog društva.

Ivica Olić dobio je priliku posljednji put s terena mahnuti navijačima HSV-a u domaćem porazu protiv Wolfsburga (0-1). Trener Labbadia uveo ga je u igru u 64. minuti, ali 36-godišnjak je ostao bez učinka. Ovaj put nije se iskazao ni Andrej Kramarić, starter u momčadi na gostovanju kod već prežaljenog Hannovera. Njegov je Hoffenheim osigurao opstanak u Bundesligi.

U utrci za četvrto mjesto i kvalifikacijsku poziciju u Ligi prvaka pogrešku Herthe pred svojom publikom iskoristila je Borussia Mönchengladbach, koja je sa 2-1 pobijedila Leverkusen. Unatoč seriji od šest poraza na startu ovoj se momčadi tako nudi prilika da drugu sezonu zaredom igra prestižno Uefino natjecanje.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:13