OZLJEDA IPAK PRETEŠKA

VIDEO: DISTORZIJA GLEŽNJA Danijel Pranjić otpao za Brazil, lijevog beka igra Šime Vrsaljko!

Danas ili najkasnije sutra nakon rezonance odluka ostaje li Pranjić u Brazilu ili se vraća Igor Bubnjić...
 Tom Dubravec / CROPIX

Na jučerašnjoj press-konferenciji Niko Kovač je kazao da situacija s Danijelom Pranjićem nije dobra, lijevi branič Vatrenih otišao je na specijalistički pregled u 80 kilometara udaljeni Salvador. Danas je hodao uz pomoć štaka jer naša medicinska služba smatra da je to dobro za tu vrstu ozljede (distorzija gležnja). No, u našem taboru liječnici eventualni Pranjićev oporavak za dvoboj s Brazilom smatraju svjetskim čudom, stoga je već sada jasno kako će Hulka u četvrtak čuvati Šime Vrsaljko.

Nakon magnetske rezonance donijet će se odluka hoće li Pranjić ostati u Brazilu liječiti ozljedu i pokušati se spremiti za Meksiko i Kamerun ili će Kovač pozvati novog igrača. Zadnji rok za promjenu ozlijeđenih igrača je 11. lipnja, a ako lijevi bok Panathinaikosa otpadne, reprezentaciji će se najvjerojatnije opet priključiti Igor Bubnjić.

- Pranjić je bio naša prva solucija, to smo rekli kad nam se ozlijedio Strinić. Ali Šime Vrsaljko je protiv Australije odigrao vrlo dobro, ako Pranjić ne bude mogao, on je solucija - kazao je Kovač.

Hoće li pozvati nekog drugog umjesto Danijela Pranjića ako on ne bude mogao igrati na Mundialu?

- Normalno da postoji i ta mogućnost. Vidjeli ste kako je Francuzima otpao Ribery, Nijemcima Reus, sigurno će i oni pozvati nekog novog. Ako Pranjić ne bude mogao, tražit ćemo dodatno rješenje.

Sa Schildenfeldom sve u redu

Ima još ozlijeđenih. Protiv Australije Schildenfeld nije bio u konkurenciji. Što je s njime?

- Osjetio je grčenje u zadnjoj loži, pa je imao poseban tretman. Močinića također nije bilo, jer još nije odradio nijedan trening s momčadi - kazao je Kovač.

Neće biti problema sa Schifom, liječnička služba kaže da će sve biti OK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:15