SUPARNIŠTVO I BIZNIS

VIDEO: Inter posudio Amantina Mancinija Milanu

Nije Berlusconi slučajno čak i uoči gradskog derbija hvalio uspjehe Intera, divaneći da je "najvažnije da titula ostane u Milanu"

ZAGREB - Svog slabo korištenog brazilskog krilnog napadača Amantina Mancinija (29) Inter je do kraja sezone proslijedio na posudbu - Milanu.

Ne, ne radi se o zaprešićkom Interu i Milanu iz Kumanova, nego o najljućim gradskim rivalima Lombardije, Internazionaleu i AC Milanu! Štoviše, nakon isteka posudbe “rossoneri” će imati pravo otkupa Mancinijevih usluga.

Nije, dakle, slučajno Silvio Berlusconi, talijanski premijer i siva eminencija Milana kojim upravljaju njegovi “avatari”, Adriano Galliani i Ariedo Braida, hvalio na sva usta uspjehe Intera i njegovog gazde Massima Morattija, čak i uoči nedavnog derbija.

Nije se “Silvek” naljutio niti na Materazzijevo nošenje karnevalske maske s Berlusconijevim likom i novim zubima, aluziju na premijerovu opsjednutost izgledom, poglavito nakon napada na njega.

Rivalstvo je jedno, a poslovnost nešto sasvim drugo, uostalom, prelasci iz “crno-plave” u “crveno-crnu” svlačionicu nisu rijetkost, iako među najžešćim navijačima vlada netrpeljivost usporediva s Celticom i Rangersom ili Dinamom i Hajdukom.

Uostalom, Interovu je svlačionicu svojedobno zamijenio Milanovom i naš Dario Šimić, a za oba milanska giganta nastupali su, iako nisu izravno transferirani, i vedete poput Roberta Baggia i Ronalda.

A ne zove se ni stadion na San Siru imenom Giuseppea Meazze, koji je gro karijere nastupao za Inter, pa prešao u Milan, koji ga je odbio na regrutaciji kao 13-godišnjaka “zbog premršavih nogu”, da bi karijeru završio u Interovom dresu.

Inače, Mancini je doveden u Inter 2008. na izričitu želju Joséa Mourinha, ali nije uspio ponoviti odlične partije iz Rome.

Ove sezone skupio je samo šest nastup u Serie A, samo jednu utakmicu odigrao je otpočetka do kraja, a u ostalima najviše 17 minuta. Možda mu doista bude bolje u Leonardovoj “squadri”, koja igra sličnije onoj Romi s Mancinijem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 20:01