PREMIERSHIP

VIDEO: MAN. CITY POTOPIO CHELSEA NA STAMFORD BRIDGEU Aston Villa ispala, važna pobjeda Sunderlanda

 Reuters / Dylan Martinez

U derbiju 33. kola Engleske lige Manchester City je slavio kod Chelseaja s 3-0 i vratio se na treće mjesto ljestvice.

Junak dvoboja bio je Argentinac Kun Agüero koji je postigao "hat-trick" (33, 54, 81pen), a kod njegova zadnjega gola je isključen vratar Chelsea Curtois.

City je treći s 60 bodova, bodom više od Arsenala koji ima utakmicu manje, dok je Chelsea ostao 10. s 44 boda. Vodi Leicester s 72 boda ispred Tottenhama (65).









Nogometaši Newcastlea i Sunderlanda ubilježili su važne pobjede u borbi za ostanak u 34. kolu Engleske lige, dok je Aston Villa i službeno ispala.









Aston Villa nakon čak 28 godina napušta najelitnije engelsko natjecanje nakon što su u subotu izgubili kod Manchester Uniteda a 1-0. Momčad iz Birminghama, inače sedmerostruki prvak Engleske, izgubila je i deveti meč zaredom, a ove sezone su osvojili samo 16 bodova, te ubilježili samo tri pobjede.









Newcastle se također bori za izbjegavanje ispadanja, a na svom St James Parku su slavili s 3-0 protiv Swansea. Newcastle je i dalje pretposljednji s 28 bodova, a dva boda više ima njegov najveći suparnik Sunderland, koji je slavio s 3-0 kod Norwicha, koji je 17. s 31 bodom. Dvije od te tri momčadi će se pridružiti Aston Villi u Drugoj ligi.









U ostalim susretima Watford je slavio kod WBA s 1-0, a Everton i Southampton su igrali 1-1. Večeras još igraju Chelsea i City.

Premierliga, 34. kolo:

Norwich - Sunderland 0:3

Everton - Southampton 1:1

Manchester United - Aston Villa 1:0

Newcastle - Swansea 3:0

WBA - Watford 0:1

Chelsea - Manchester City 0:3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:07