HRVATSKI ANTIJUNAK

VIDEO: NEVJEROJATAN PREOKRET! Lovren zabio za pobjedu Liverpoola! Anfield gori! Ovo je čudo nad čudima!

Nevjerojatna utakmica na Anfieldu, u kojoj je Liverpool kreirao čudesni preokret kojeg je na kraju potpisao Dejan Lovren pogotkom u sudačkoj nadoknadi i Redsima donio prolaz dalje. Čista ekstaza...
 Clive Brunskill / Getty

LIVERPOOL - BORUSSIA D. 4:3 (Origi 48, Coutinho 66, Sakho 77, Lovren 90 / Mhitarjan 5, Aubameyang 9, Reus 57)

LIVERPOOL Stadion Anfield

LIVERPOOL: Mignolet - Clyne, Lovren, Sakho, Moreno - Can, Milner - Lallana, Firmino, Coutinho - Origi.

Menadžer: Jürgen Klopp

BORUSSIA D.: Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Weigl, Castro - Mhitarjan, Kagawa, Reus - Aubameyang.

Trener: Thomas Tuchel

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna i sada već bivši reprezentativac Dejan Lovren bili su junaci u pobjedama Šahtara i Liverpoola protiv Sporting Brage 4:0 i Borussije Dortmund 4:3 kojima su njihovi klubovi izborili plasman u polufinale Europske lige.

Liverpool je u fantastičnom susretu na Anfieldu pobijedio Borussiju 4:3, nakon što je njemački sastav vodio 3-1, a pobjednički pogodak za 'redse' zabio je Lovren u drugoj minuti sudačke nadoknade. Srna je pak u svom slavljeničkom nastupu za Šahtar upisao pogodak i asistenciju.

Kapetan hrvatske reprezentacije je protiv Brage upisao 486. nastup u Šahtarovom dresu postaviš novi klupski rekorder. Srna je oborio rekord legende Mihaila Sokolovskog koji je sakupio 485 nastupa za Šahtar.

Liverpool i Borussija su odigrali sjajnu utakmicu sa sedam golova i nizom prilika na obje strane. Gosti su vodili 2:0, a imali su i prednost 3:1, no Liverpool je uspio preokrenuti rezultat i pobijediti 4:3 nakon što je prvi susret završio 1:1. Gosti su već nakon devet minuta vodili 2:0 golovima Henrika Mhitarjana (5) i Pierrea-Emericka Aubameyanga (9). Smanjio je Origi u 48. minuti, no kada je Marco Reus u 57. minuti zabio za 3:1 činilo se kako je sve gotovo. Ipak, Coutinho je u 66. minuti smanjio na 2:3, Sakho je u 78. minuti izjednačio na 3:3, a u junaka se pretvorio Lovren zabivši za pobjedu i prolaz dalje u sudačkoj nadoknadi utakmice.

Nakon što je u Portugalu slavio 2-1, Šahtar je u uzvratnom susretu u Lavovu pobijedio Bragu 4-0 uz sjajnu predstavu slavljenika Darija Srne koji je upisao pogodak i asistenciju. Srna se među strijelce upisao u 25. minuti iz kaznenog udarca. Na 2-0 je povisio Ricardo Ferreira pogodivši u 43. minuti vlastiti mrežu, a Viktor Kovalenko je u 50. minuti na Srnin ubačaj povisio na 3-0. Tragičnu večer Portugalaca upotpunio je Ferreira postigavši drugi autogol u 75. minuti. Srna je odigrao cijeli susret, dok je Eduardo da Silva ušao u igru u 77. minuti.

Plasman u polufinale izborio je i Villarral koji je u Pragu deklasirao Spartu 4-2 potvrdivši pobjedu 2-1 iz prve utakmice. Ždrijeb parova polufinala je u petak u Nyonu, a termini susreta su 28. travnja i petog svibnja. Finale je 18. svibnja u Baselu na stadionu St Jakob Park

Villarreal je u Pragu sve dvojbe oko pitanja putnika u polufinale riješio u prvom poluvremenu postigavši tri gola. U nastavku su Španjolci povisili na 4-0, a potom su Česi ublažili poraz s dva gola. Strijelci za Villarreal bili su Bakambu (5, 49), Castillejo (43) i Bruno Soriano (45+1), dok su katastrofu domaćina ublažili Borek Dočkal (65) i Ladislav Krejči (71).

Sevilla na jedanaesterce izborila polufinale

Nakon Liverpoola, Šahtara i Villarreala, plasman u polufinale Europske lige izborili su i nogometaši Seville koji su boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Athletic Bilbao 5-4 nakon što su obje utakmice završile rezultatom 2-1.

Sevilla je tako treću sezonu uzastopce ušla među četiri najbolje ekipe ovog natjecanja kojeg je osvojila zadnje dvije sezone.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca presudilo je promašaj Benata Etxebarrije kojem je Soria obranio udarac u četvrtoj seriji. Za Sevillu je svih pet igrača bilo precizno ( Coke, Krychowiak, Konopljanka, N'Zonzi, Gameiro), dok su za Bilbao zabili Raul Garcia, Viguera, San Jose i Susaeta.

Athletic je poveo u 57. minuti golom Aritza Aduriza, vodećeg strijelca Europske lige kojem je to bio deveti pogodak ove sezone. Dvije minute kasnije izjednačio je Kevin Gameiro, a u 80. minuti Raul Garcia je postigao drugi gol za baskijski sastav izjednačivši tako rezultat iz prve utakmice. Do kraja susreta Athletic je mogao zabiti i treći gol, no De Marcos je bio neprecizan. Athletic je u prvom produžetku imao sjajnu priliku kada se Susaeta u 97. minuti sjurio prema suparničkom golu, no promašio je cijela vrata.

PRIJENOS UŽIVO

Kraj utakmice - Čudesna utakmica koju samo nogomet može ispisati stigla je do kraja, veliko slavlje Liverpoola nakon velikog preokreta trajat će danima...

90' GOOOL 4:3 - Lovren! Ekstaza na Anfieldu koju je potpisao Dejan Lovren!!! Sturridge je dao Milneru koji je probio desnu stranu, došao do korner linije, ubacio na drugu stativu, gdje Lovren na drugoj stativi najviše skače i dovodi Anfield u stanje transa!









90' - Još će se igrati četiri minute sudačke nadoknade!

85' - Pet minuta do kraja, utakmica ulazi u ludu završnicu, u kojoj sada Redsi igraju kao u transu! Imaju li snage za konačni preokret?

77' GOOOL 3:3 - Sakho. Ludilo na Anfieldu! centaršut iz kornera ide na pet metara, prolazi pored Ginkela, a Sakho zabija za 3:3! Svjedočimo klasiku!









75' - Posljednjih 15 minuta, Liverpool silno prijeti, BVB se (zasad) uspješno brani. Dramatična završnica na Anfieldu!

66' GOOOL 2:3 - Coutinho. Nakon odličnog duplog pasa, Coutinho je opalio sa 18 metara iz sredine te pogodio donji kut Borussije. Najava nečeg spektakularnog? Dosta zaključaka, vidjet ćemo...









57' GOOOL 1:3 - Reus. Hummels se ubacio iz obrane u vezu te proigrao Reusa na lijevom krilu, koji bježi Lovrenu, ulazi u 16-rac i pogađa malu mrežicu Mignoleta. Ostaje, međutim, sumnja zaleđa... Kako god, Liverpool je sada na samom rubu ispadanja, trebaju mu čak tri gola u zadnjih pola sata.









55' - Kloppove riječi u svlačionici očito su imale učinka, jer Liverpool sada izgleda kao potpuno druga momčad

48' GOOOL 1:2 - Origi. Sjajna akcija Liverpoola i naznaka čuda! Firmino je gurnuo loptu za Origija, koji se oslobađa Hummelsa i potom sa 14 metara pogađa mrežu. Anfield se budi, Liverpool kreće po preokret!









46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Anfieldu

Kraj prvog poluvremena - Klopp je odjurio u svlačionicu kako bi presložio svoju momčad koja kaska za Borussijom dva pogotka razlike. Liverpool je nakon 10. minute bitno podignuo igru, no BVB se zasad vrlo organizirano i kvalitetno brani. Domaćinu treba - čudo! Pitanje je samo - živi li u ovim Redsima duh Istanbula?

43' - Obje momčadi imaju svoje (polu)prilike, ali promjene rezultata nema...

35' - Veliku priliku propustio je Aubameyang da potpuno riješi dvoboj, ali pokušaj Gabonca ipak čita Mignolet

25' - Klopp energično plješće uz aut liniju, a Anfield daje ogroman vjetar u leđa svojoj momčadi koja na terenu izgleda sve bolje, ali prvo Lallana pa Origi nisu našli put do mreže

20' - Redsi se lagano bude, zaprijetili su preko Clynea i posebno Morena, ali bez osobitih opasnosti po vrata gostiju

12' - Dejan Lovren, inače, nije kriv niti za jedan pogodak Borussije, kojoj sada Liverpool mora dati tri gola ako želi proći dalje

9' GOOOL 0:2 - Aubameyang. Reus je dao briljantnu loptu iza leđa obrane Redsa, gdje utrčava Aubameyang te sa 15-ak metara iskosa preciznim udarcem gađa lijeve rašlje nemoćnog Mignoleta. Strašan početak u Liverpoolu, Redsi su u šoku!









5' - Istovremeno je, pak, i Bakamba zabio za vodstvo Villarreala u Pragu...

5' GOOOL 0:1 - Brza akcija Borussije, nakon koje Aubameyang puca, Mignolet brani, ali Mhitarjan je prvi na odbijancu i BVB vodi! Grešku potpisuje Coutinho, koji je olako izgubio loptu u polovici BVB-a, omogućivši gostima ubojiti kontranapad.









0' - Počele su uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige!

21.05 - Uz impresivnu koreografiju Anfield minutom šutnje odaje počast žrtvama Hillsborougha

21.00 - Dok se Anfield pet minuta prije početka utakmice trese u emotivnom vrtuljku pjesme i onog legendarnog pjevanja svoje himne, evo kako je proteklo zagrijavanje na stadionu:

20.55 - U drugim utakmicama, o kojima ćemo vas inače također obavještavati, čekaju nas dvoboji Brage i 'hrvatskog' Šahtara (prva utakmica 2-1 za Šahtar), praške Sparte i Villarreala (2-1 ima Villarreal) te Seville i Athletic Bilbaa (2-1 je bilo za Sevillu). Na Westfalenu su Borussia i Liverpool odigrali 1-1

20.50 - Tuchel je upravo najavio da ćemo gledati utakmicu koja definitivno neće proći bez golova, Klopp s ogromnim smiješkom ulazi na stadion, a atmosfera na Anfieldu, na koji je stiglo tri tisuće navijača Borussije, jednostavno je - nogomet. Izgleda da nas zsita čeka posebna večer...

20.30 - Stadion se puni, a engleski mediji već sada slave Liverpool, jer je "prva engleska momčad koja nije podcijenila Europsku ligu..." Obje momčadi traže prolaz, što znači da imamo apsolutno sve preduvjete za - spektakl!

20.15 - Sjajne snimke donosi i sjajni napadač Liverpoola, koji je mobitelom snimio navijače Redsa kako 'prate' svoju momčad na putu do stadiona. Ovo je strast!

20.00 - Dok se čeka konačni okršaj 'bratskih klubova' na Anfieldu, navijači oba kluba tijekom cijelog dana u gradu Beatlesa imali su veliki, zajednički party. U jednome času, u centru gradu, jasno, ponovno se iz zajedničkih grla zaorila kultna himna Liverpoola, koju rado koriste i navijači Borussije, posebno u ovakvoj situaciji...

Rekorder Srna zabio iz penala i poveo Šahtar u polufinale!

Ostale utakmice:

Šahtar - Braga 4:0 (Srna 25-11m, Ferreira 43-ag, 74-ag, Kovalenko 50)

Kapetan Hrvatske i Šahtara doveo je svoju momčad u vodstvo nakon kaznenog udarca u 25. minuti. Time na sjajan način obilježava posebnu večer, s obzirom da je današnjim nastupom postao apsolutni rekorder po broju nastupa u dresu Rudara. Ovo mu je 486. službeni nastup za Šahtar!









Sevilla - Athletic Bilbao 1:2 (Gameiro 59 / Aduritz 57, Raul Garcia 80)

Sparta Prag - Villarreal 2:4 (Dočkal 65, Krejči 71 / Bakambu 5, 49, Castillejo 43, Bruno Soriano 45)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:35