PRVI GOL U ŠPANJOLSKOJ

VIDEO: PAŠALIĆ NAKON PRVIJENCA 'Akciju smo uvježbali na treningu'

 getty images

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Mario Pašalić, vezni igrač Chelseaja na posudbi u Elcheu, istaknuo je da je sretan zbog prvog postignutog pogotka u španjolskom prvenstvu, no i da ne može jamčiti opstanak kluba u prvoj ligi.

Pašalić je bio strijelac drugog pogotka u gostujućoj 2-0 pobjedi Elchena kod posljednjeplasirane Cordobe, a gol je postigao glavom nakon udarca iz kuta koji je izveo Fajr u 68. minuti. Pašalić je njegovo ubacivanje dočekao sam na drugoj stativi i preciznim udarcem poslao loptu u mrežu.

"Akciju za gol uvježbali smo na treningu. Jako sam sretan zbog svog prvog gola i pobjede", istaknuo je mladi hrvatski reprezentativac nakon utakmice u kojoj je imao još dvije izgledne prilike za postizanje pogotka.

"Imamo još sedam utakmica do kraja prvenstva i ne mogu jamčiti da ćemo se spasiti. No igramo dobro i trenutno smo na dobroj razini", dodao je Pašalić.

Elche se nalazi na 15. mjestu među 20 klubova, a tri ga boda dijeli od zone ispadanja u kojoj su zasada Cordoba (19), Granada (24) i Levante (28) koji će u ponedjeljak odigrati utakmicu 31. kola kod Valencije. Po 28 bodova imaju i Deportivo i Almeria, još dvije momčadi koje se nalaze na ljestvici iza Elchea.

"Ovo je bila važna pobjeda. Dosad smo mi uvijek primali golove iz prekida i to se sada promijenilo, konačno da smo mi zabili na taj način", rekao je mladi hrvatski 20-godišnji reprezentativac.

Njegov suigrač Enzo Roco zabio je prvi gol u 41. minuti nakon slobodnog udarca i velike pogreške domaće obrane i vratara.

Posljednje dvije pobjede Elchea bile su protiv andaluzijskih momčadi Almerije i sada Cordobe koja se ovim porazom praktično oprostila od prvoligaškog društva.

"Te dvije pobjede su nam donijele mir uoči nadolazećih utakmica. Pokušat ćemo nastaviti s pobjedama“, poručio je Pašalić.

Elche će nadolazećeg vikenda na svom stadionu ugostiti Real Sociedad, 11. momčad prvenstva, a u 33. kolu putuje u Madrid na dvoboj s Mandžukićevim Atleticom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:06