KRPANJE RUPA

VRSALJKO NA LIJEVOM BOKU 'Lijeva noga mi nije dobra kao desna, ali mogu je dobro koristiti'

'Praktički je isto igrati na lijevo i na desno, samo što na lijevoj strani više koristite lijevu nogu'
 Tom Dubravec / CROPIX

Šime Vrsaljko će protiv Brazila igrati na lijevom boku nakon ozljede Danijela Pranjića. Na ogledu protiv Australije u Salvadoru ušao je umjesto njega i izvrsno odradio svoje zadatke, te je na kraju dobio i javnu pohvalu izbornika Nike Kovača. Tako će eto klasični dešnjak igrati na lijevoj strani. Kako će se snaći?

- Igrao sam lijevog beka za U-21 reprezentaciju jedan kompletni ciklus kvalifikacija. Također sam igrao nekoliko puta u svojim klubovima Genoi i Dinamu. Dakle ta pozicija mi nije nešto nepoznato, s obzirom na to da sam već bio korišten na toj strani. Naravno da jest malo čudno, ali zaista mi nije problem - kazao je Vrsaljko.

Pamtimo ga iz vremena dok je na lijevom beku kao dešnjak igrao kod Vahida Halilhodžića. Sadašnji izbornik reprezentacije Alžira znao je kazati: "Vrsaljko, kažem ja, može potpuno identično odigrati na desnoj i lijevoj strani, on je polivalentan". Kod Vahe je Vrsaljko zaista bio jako dobar na lijevom bočnom.

- Praktički je isto igrati na lijevo i na desno, samo što na lijevoj strani više koristite lijevu nogu. Obveze u igri potpuno su iste. Svaki igrač mora ispuniti ono što izbornik očekuje od njega, tako i ja. Ako me postavi na lijevu stranu, pokušat ću dati najbolje od sebe.

Kazat će da na travnjaku sve ovisi o situaciji. Teško je predvidjeti kako će suparnički napadač driblati, na koji će stranu krenuti. Sasvim je dakle svejedno na kojoj je strani.

- Osnovne faze obrane su sasvim jasne, bez obzira na kojoj se strani igra. Naravno da mi lijeva noga nije tako dobra kao desna, ali itekako je dobro mogu iskoristiti.

Na njegovoj strani igrat će Dani Alves i Hulk. Je li ih proučavao?

- Gledao sam ih u utakmicama u klubovima, respektiram ih, ali straha nema!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 05:55