KAPETAN ŽELI OSTATI

Vukušić promijenio ploču: Još nije vrijeme za odlazak, uživam u Hajduku

'Ako će me klub morati prodati da bi se spasio, na to ne mogu utjecati. U svakom slučaju nisam opterećen, guštam u igrama za svoj Hajduk, kapetan sam...'
 Paun Paunović / CROPIX

I on se uklopio u lošu Hajdukovu večer na Maksimiru, Lokomotiva je zaustavila furiozan niz Splićana. Ante Vukušić, kapetan, nije očajavao, uostalom, nije neočekivano da se ova mlada momčad tu i tamo spotakne na ponekoj stubi. Lokomotiva je bila prvo pravo posrtanje.

- Nismo bili pravi i izgubili smo, nismo igrali onako kao u prethodnim susretima i izgubili smo. "Ubio" nas je malo i put, pa malo taj ritam, neki su momci igrali i za mladu reprezentaciju, sve se skupilo. Uz to je i Lokomotiva bila dobra, iskoristila naše slabosti. Međutim, normalno je sve to, moramo ponekad i izgubiti. Gube svi, i Real i Barcelona, ne možeš uvijek pobijeđivati. Žao mi je što je završila ta naša serija, ali bolje da smo izgubili sad dok je prvenstvo u početnoj fazi, dok poraz ne odnosi neizvjesnost - govorio Vukuši.

Bliži se kraj prijelaznog roka, a Ante Vukušić se spominje u kontekstu odlaska u novog talijanskog prvoligaša Pescaru. Navodno, Talijani nude četiri milijuna eura.

- Ha, ha, tu sam, glavom i tijelom, mislima potpuno u Hajduku. Nema prodaje, zadao sam si ciljeve, idem korak po korak. Želim napredovati u Hajduku, došao sam do reprezentacije, htio bih se u njoj i ustaliti. Mlad sam, moram se još razvijati, doći će vrijeme za odlazak. Sad razmišljam samo o idućoj utakmici, kako se što bolje pripremiti za Osijek, da se vratimo na pobjednički put.

Znači, možemo reći da ostaje sigurno do zime u Hajduku?

- Gledajte, meni u Hajduku ništa ne fali, lijepo mi je, uživam. Ali, ako će me klub morati prodati da bi se spasio, na to ne mogu utjecati. U svakom slučaju nisam opterećen, guštam u igrama za svoj Hajduk, kapetan sam. Lijepo je uvijek igrati u Hajduku, za nas hajdukovce to je uvijek divno, ali pogotovo sad kad nam publika plješće, kad imamo toliku podršku i pun Poljud. Onaj pljesak dok smo gubili 0:3 od Intera u Splitu ne može se zaboraviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 15:50