OSIGURALI NASLOV

Za Jurčića prvenstvo gotovo: 'Konačno imamo potrebni mir, do kraja HNL-a radit ćemo na razvoju'

 Srdan Vrancic / CROPIX

Dinamo je još jednom dobrom partijom uzeo tri boda, završio pobjednički seriju od prve četiri najteže utakmice ovoga proljeća. Plan je ostvaren, naslov prvaka samo čudom može pobjeći, a igri se definitivno malo toga može prigovoriti.

- Pobjedom smo okončali niz od četiri utakmice, imamo dobru bodovnu razliku, i sad smo dobili mir koji nam je toliko potreban u radu i stvaranju. Do kraja prvenstva radit ćemo na razvoju, možda će pritom naše igre i rezultat malo patiti, ali moramo napredovati na taktičkom i fizičkom planu - rekao je Kruno Jurčić.

Koji je pohvalio svoje igrače, prije svega zbog profesionalnosti.

- Nisu igrali kao da im je ovo bila najvažnija utakmica u životu, ali je pristup bio ozbiljan, profesionalan. To je ono što želim vidjeti, što me raduje. Postoji vrijeme za trening i zezanje, ali kad se igra, onda tražim maksimalnu ozbiljnost. To su momci u ovoj utakmici pokazali - zadovoljan je Dinamov trener.

Ostao je Slaven Belupo daleko od bilo kakvog učinka u Maksimiru, Dinamova se ozbiljnost očitovala od prve minute. Modri su krenuli po pobjedu, gosti su bili pritisnuti u svom šesnaestercu, rijetko su iz njega izlazili. Centar su prelazili vrlo rijetko, a kad su to i učinili, teško su uspijevali složiti imalo suvisliju akciju.

- Čestitam Dinamu, mi nismo napravili ništa, kao da nismo ni pokušavali nešto odigrati. Igrali smo bez četiri-pet važnih igrača, bez njih očito ne možemo i nadam se da će se što prije oporaviti da u nastavku prvenstva budemo bolji - priznao je gostujući trener Roy Ferenčina.

Mogao je Slaven i gore stradati da je to bila večer Duje Čopa, ali nije ga išlo. Dinamov napadač opet nije uspio zabiti, pucao je pokraj gola. Nije to bila niti večer Fatosa Beqiraja, lanjski najbolji strijelac HNL-a 'posti’ još od studenoga. Želio je gol, trudio se, ali nije uspio zabiti.

- Žao mi je što Bećo nije zabio, žao mi je i Čopa. Ali, drago mi je što su neki igrači koji su manje igrali bili dobri, što je i Husejinović donio pozitivan impuls - rekao je Jurčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:08