POJAČANJE DINAMA

'ZBOG PREVIŠE KILOGRAMA SAM I POVRAĆAO USRED UTAKMICE, VIŠE SE NEĆU DEBLJATI', Said Husejinović o borbi s kilažom

 Damir Krajač/CROPIX

Said Husejinović za Dinamo je odigrao 18 službenih minuta, na utakmici sa Slavenom Belupom.

- Nije neka minutaža... Ali zadovoljan sam onim što sam u tim minutama napravio na terenu - kazat će momak kojeg svi u plavoj svlačionici zovu Sajo.

Pisali smo već dosta o tom momku, pravom “mahalskom španeru”, Bosancu koji s loptom zna sve. Očekivali smo da će dosad imati i više prilike kod Jurčića. A što je on očekivao?

- Istina, nakon Slavena Belupa nadao sam se da ću dobiti priliku protiv Osijeka, ali nisam.

Nije niti protiv Istre 1961.

- Šef odlučuje tko će igrati, moje je samo raditi, dobro trenirati, bit će prilika.

Je li trener razgovarao s vama, je li vam navijestio vrijeme kad će vam nuditi više mogućnosti za igru?

- Kad smo posljednji put razgovarali, rekao mi je da se moram vratiti na svoju bivšu kilažu, da se moram zaustaviti na 80 kilograma.

I...?

- Sad imam točno 80 kilograma! Istu kilažu imao sam i onda kad sam bio u Werderu. Šest godina nisam imao tako malo kilograma. Eto, sad sam se vratio na kilograme koje sam nosio kad sam bio jako mlad. Želim pokazati da nisam u Dinamo došao na izlet, nego igrati nogomet.

Ako niste upoznati s cijelom tematikom, Husejinović (24) imao je problema s kilogramima, na zimske pripreme je stigao sa 85, a sad se eto “stesao”.

- Nikad u životu više neću imati toliko kilograma. Ne smijem se nikad dovesti u takvu situaciju. I kad završim karijeru nešto ću vježbati, samo da ne nabacim kilograme. Teško ih je skidati, veliki je to napor. Lako je dobiti kilograme, ali je zato užasno naporno izgubiti ih.

Nego, kako se uopće dogodilo da se tako udebljate?

- Imao sam još jednu godinu ugovora s Werderom, tri godine sam ulazio s klupe, pitao sam čelne ljude računaju li na mene. Vrdali su, pa sam ja rekao da želim raskid ugovora. Dobio sam ga, bio sam malo u Austriji, imao sam neke ponude za Eintracht iz Frankfurta, nismo se na kraju dogovorili.

Nakon toga šest mjeseci nije nigdje igrao. Onda je ipak nastavio s nogometom, potpisao je za Sarajevo.

- Sve to vrijeme nisam ništa radio, zapustio sam se, sâm sam kriv! U to vrijeme kad sam stigao u Sarajevo, imao sam 94 kilograma, možete zamisliti kakav sam bio, kako sam izgledao!? Ligu BiH sam igrao sa 88 ili 89 kilograma! Obično sam izdržao do 65. minute, a onda sam molio Boga da izađem s terena. Nisam mogao disati. Na jednoj utakmici sam povraćao na terenu u 53. minuti!

Sad je spreman k’o specijalac, Zvonko Komes zna kako se to radi.

- Sad mogu trčati koliko god hoću, mogu na maraton. Zato jedva čekam svoju priliku da svima pokažem što znam, da navijači Dinama i svi u Hrvatskoj vide kakav sam igrač.

Ako bude igrao u Dinamu, možda stigne i pozivnica za reprezentaciju BiH?

- Ne mogu garantirati, ali gotovo sam siguran da bih igrajući za Dinamo dobio i reprezentativni poziv. Već sam ga trebao dobiti kad sam igrao za Sarajevo, ali izbornik Sušić nije me pozvao zbog viška kilograma. Nemam se sad što buniti, nego samo trenirati i igrati. Našoj reprezentaciji sjajno ide. Eto, sredili smo Grčku, vjerujem da bih mogao u Brazil ako budem standardan u Dinamu.

Hrvatska i BiH u Brazilu 2014? Izgleda realno?

- Obje reprezentacije izvrsno igraju. Uh, kako li sam samo navijao za Hrvatsku protiv Srbije! Super su igrali, vjerujem da će i Hrvatska i BiH biti u Brazilu.

Pričao nam je Husejinović kako je španjolski Elche tri puta dolazio u Sarajevo u želji da ga odvede na Pirenejski poluotok, ali Elche je imao problem “trećeg stranca”. Imao je ponudu i CSKA iz Sofije.

- Njima sam otvoreno kazao da oni dolaze u obzir tek ako mi propadnu druge ponude. Nakon što sam pričao sa Zdravkom Mamićem i dogovorio sve uvjete, odlučio sam se za Dinamo. Nije mi žao što sam potpisao za Modre!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 01:05