DVOBOJ U KRANJČEVIĆEVOJ

ZAGREB - HAJDUK 2-2 Remi nakon vatrometa u prvom dijelu i promašenih prilika u drugom

Hajduk je sada treći na ljestvici sa 11 bodova, dok je Zagreb peti s devet

Pravi nogometni vatromet gledali smo u Ulici Pjesnika. Čisti spektakl, uživanje za gledatelje. Čestitke Zagrebu i Hajduku. U jednoj utakmici vidjeli smo događaja za njih tri-četiri. Golovi, prilike, preokreti, sjajne vratarske intervencije... Sve u svemu, svjedočili smo čudesnoj večeri koja će kao zaustavljena slika još dugo ostati u sjećanju svima onima koji su jučer bili na ogledu Zagrebaša i Majstora s mora. Mora se naglasiti da je takva show-utakmica odigrana u teškim uvjetima, na blatnjavom, mekanom terenu. Naravno, u cijelom kolopletu raznih događaja koji su zaslužili pljesak, bila je i grešaka, krivih dodavanja, loših reakcija obrambenih igrača, ali sve je to bio dio zgodne nogometne priče. Veči dio svega ovog što smo napisali dogodilo se u prvom poluvremenu, drugo je ipak bilo skromnije

Zagreb je iz prve akcije došao do vodstva, Jurendića su svi gledali dok je s lijeve strane ulazio u sredinu, Bradarić ga nije ispratio, na udarac s nekih 20 metara Kalinić je trebao bolje reagirati. Nakon tog šoka, Hajduk se stabilizirao, preuzeo dominaciju, vezna linija se nametnula Zagrebovoj, igra se preselila prema šesnaestercu Medićeve momčadi. Redale su se Hajdukove šanse, ali Dominik Livakovič je imao svoju večer, branio je fenomenalno. Prvo je skinuo zicer Kouassiju, ušao mu je šut kad je ovaj bio potpuno sam i neometan. U tim trenucima izgledalo je kao da je svaki napad Hajduka potencijalna opasnost za pogodak, Zagrebova obrana povijala se kao klasje na vjetru. Nedugo prije šanse Kouassija, Šehić je loptu izbio s gol-crte.

U tom vremenu, kad se činilo da Majstori s mora jednostavni moraju poravnati, Zagreb je stigao do drugog gola. Štiglec je probio lijevu stranu obrane Splićana, uputio centaršut po zemlji, na drugoj stativi Medić je loptu pospremio u mrežu. Hajduk međutim nije klonuo duhom, nastavio je pritiskati Zagreb, Tudorova momčad igraala je jako dobro, ali imala je ogormnih problema u obrani, Vršajević, Maloča, Milović i Jozinović imali su velikih neugodnosti s napadima domaćih koji su dolazili iz drugog plana. Posebno ih je mučio Gabrijel Boban svojom brzinom i driblerskim vještinama. Međutim, čelična volja Todurovih momka i dobra igra došli su na naplatu u samoj završnici prvog dijela. Nisu ih zaustavile niti briljantne obrane Livakoviča koji je međuvremenu skinuo još dva zicera, Mezgi i Caktašu, a glavni sudac Igor Križarić poništio je pogodak koji je postigao Kouassi označivši zaleđe.

Sjajnu dugu loptu Caktaša glavom je u mrežu pospremo jučer obrambeni loš Vršajević, ali je u toj akciji Zagrebova obrana totalno zakazala, BIH reprezentativac prišuljao se iza leđa svima. Nakon tog pogotka Splićana Zagreb se ukočio, nesigurna obrana postala je još nesigurnija, a svoju priliku iskoristio je Kouassi, prihvatio je dugu loptu Mezge, sam krenuo prema Livakoviću, to nije mogao obraniti niti sjajni mladi vratar.

U drugom dijelu opet smo gledali dominaciju Hajduka, ali samo u prvih desetak minuta, ponekad su Splićani u tom početnom razdoblju ušesnaestercu kombinirali kao na malom nogometu, Kasnije se Hajduk malo povukao, Zagrebaši su uzvraćali, Novak koji je zamijenio ozlijeđenog Medića, iz sjajne situacije pogodio je Kalinića. Bila je to najveća šansa Zagreba u drugom dijelu. U samoj završnici je Sušić pogodio stativu. Na kraju je ipak završilo neodlučeno, jučer zaista nitno nije zaslužio poraz u pravoj propagandi nogometa.

REZULTATI 8. KOLA:

Petak:

Split - Lokomotiva 2-2 (Cikalleshi 26, 71 / Leko 18, Musa 53)

Subota:

Osijek - Rijeka 0-1 (Jugović 19)

Dinamo - Istra 1961 2-0 (Henriquez 49, Wilson 76)

Nedjelja:

Zadar - Slaven Belupo 4-0 (Terkeš 7, Pešić 22, Hrgović 36-11m, Pušić 83)

Zagreb - Hajduk 2-2 (Jurendić 2, Medić 17 / Vršajević 40, Kouassi 45)

LJESTVICA:

1. Dinamo 8 7 1 0 22-7 22

2. Rijeka 8 7 0 1 22-6 21

3. Hajduk 8 3 2 3 20-14 11

4. Lokomotiva 8 3 1 4 17-18 10

5. Zagreb 8 2 3 3 13-14 9

6. Split 8 2 3 3 9-11 9

7. Istra 1961 8 1 5 2 7-9 8

8. Osijek 8 2 2 4 8-11 8

9. Zadar 8 2 2 4 11-23 8

10. Slaven Belupo 8 1 1 6 4-20 4





ZAGREB - HAJDUK 2-2 (Jurendić 2, Medić 17 / Vršajević 40, Kouassi 45)

Kraj utakmice

90- +2 minuta - Vratnica Sušića za kraj utakmice!

90. minuta - Boban je zakasnio za pobjedu Zagreba! Ljubičić je s lijevog krila poslao prizemnu loptu koja je kao u usporenom filmu prolazila između obrane Hajduka i Kalinića, ali Boban je za pola metra bio prekratak da bi je poslao u mrežu.

85. minuta - Eto malo živosti! Jurendić je topovski pucao s tridesetak metara, Kalinić efektnom paradom odbio loptu u korner!

80. minuta - Za razliku od prvog dijela, drugo poluvrijeme izrazito je nesadržajno, tek s jednom pravom prilikom...

64. minuta - Slobodni udarac izveo je Stepčić, lopta se neugodno odbila od živog zida ali Kalinić uspijeva izbaciti u korner.

52. minuta - Novak se našao oči u oči s Kalinićem koji brani njegov snažan udarac! Velika prilika za Zagreb je propuštena...

Kraj poluvremena

45. minuta - GOOOL!!! Kouassi je zabio za izjednačenje! Prihvatio je dugu loptu koju je Mezga poslao iz polovice Hajduka, krasno je primiro i pokraj nemoćnog Livakovića rutinski poslao u mrežu!

40. minuta - GOOOOL!!! Avdija Vršajević smanjio je zaostatak Splićana! I to vrlo neobičnim pogotkom - Caktaš je ubacio poluvisoku u kazneni prostor, a reprezentativac BiH u skoku tijelom i nogama pogodio loptu koja se pokraj Livakovića odbila u mrežu!

36. minuta - Bradarić je potegnuo s dvadesetak metara, ali pokraj vratnice Zagreba.

19. minuta - Kouassi je pogodio mrežu nakon što je Livaković senzacionalno obranio udarac Mezge s deset metara, ali linijski sudac je s velikim zakašnjenjem označio zaleđe!

17. minuta - GOOOOL!! Kakav šok za Tudora i njegovu momčad! Nije još ni 20. minuta, a već gube 2-0. Štiglec je je s lijeve strane krasno uposlio Medića koji na drugoj strani s desetak metara podmeće nogu za gol Zagreba!

13. minuta - Sjajna prilika za Hajduk! Kouassi se našao je s 12 metara pucao ravno u vratara Zagreba!

5. minuta - Šehić je u zadnji trenutak u kaznenom prostoru izbio loptu ispred Maglice!

2. minuta - GOOOOL!! Kakvo otvaranje utakmice, Jurendić je pobjegao Bradariću i s dvadesetak metara prizemnom loptom pogodio mrežu Kalinića!!

Utakmica je počela!

Sastavi:

ZAGREB: Livaković, Šehić, Musa, Štiglec, Boban, Šulc, Stepčić, Medić, Kolinger, Krovinović, Jurendić

HAJDUK: Kalinić, Jozinović, Maloča, Milović, Vršajević, Caktaš, Bradarić, Sušić, Mezga, Kouassi, Maglica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:49