NAGRADE HOO-a

Ana Zaninović sportašica godine

Taekwondašica Ana Zaninović najbolja je sportašica Hrvatske 1011. u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora
 Tomislav Krišto/CROPIX

Taekwondašica Ana Zaninović najbolja je sportašica Hrvatske 1011. u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora. Tako je mlada Splićanka nakon četiri godine dominacije s trona 'skinula' svoj sugrađanku Blanku Vlašić. Kod sportaša iznenađenja nije bilo - treći put prestižnu nagradu je osvojio Ivica Kostelić.

Blanka ipak nije otišla praznih ruku iz Hypo centra, dobila je posebno priznanje za promicanje Hrvatske u svijetu. Najuspješniji treneri u ovoj godini su Ante Kostelić i Toni Tomas, trener Ane Zaninović...

U kategoriji momčadi, vaterpolo reprezentacija je drugu godinu zaredom izborila naslov, dok su jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić došli do priznanja za najbolji sportski par, štafetu ili posadu.

Priznanje HOO-a za promicanje sporta dobio je utemeljitelj hvarskog plivačkog maratona "faros Maraton" Vicko Šoljan, Sportske novosti su dobile Trofej Međunarodnog olimpijskog odbora "Sport i društvena odgovornost", a Ana Jelušić je dobila priznanje za ambasadoricu Zimskih olimpijskih igara mladih.

Fair-play nagrada otišla je u ruke posadi jedrilice Polar 2 koja je tijekom viške regate spasila posadu jedrilice koja je uronila u more.

Trofej Matija Ljubek pripao podijelili su Kruno Sabolić, Mirko Jozić, Duško Antunović, AK Zadar i RK Zamet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:43