SKOK U VIS

Blanka obranila naslov u Dijamantnoj ligi

Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić pobijedila je na mitingu Dijamantne lige u Monacu s preskočenih 1.97 metara
 AFP

Svjetska i europska prvakinja, Blanka Vlašić obranila je naslov u Dijamantnoj ligi. Večeras je u Monacu upisala četvrtu ovosezonsku pobjedu i nova četiri boda (Šangaj, Rim, Birmingham). Nakon 10. stanice DL, njezine šeste u 2011. godini, Blanka vodi sa 18 bodova. Ana Čičerova nije nastupila u Monte Carlu, skočila je sjajnih 2,07 na Prvenstvu Rusije, a budući da na drugom mjestu u poretku DL ima šest bodova, a do kraja sezone je ostao samo još finalni miting u Bruxellesu (dvostruki bodovi), ovo je kraj drame u visu.

Blanka je sinoć krenula s visinom od 1,85, preskočila je iz prve, baš kao i 1,89 na kojoj su već otpale četiri skakačice - Amerikanke Barrett i Patterson, te Šveđanke Jungmark i Green Tregaro. Ostala je borba s još samo tri djevojke. Na 1,92 oprostila se Kazahstanka Aitova, Blanka nije skakala ovu visinu nego je letvicu digla na 1,95. I nju je svladala i to iz drugog pokušaja. Francuskinja Melfort je dva puta rušila 1,92, a preostali skok potrošila je na tri centimetra višoj letvici, ali i ona se oprostila. Preostala je još samo bila Nigerijka Doreen Amata. No, i nju je Vlašić riješila. Nije uspjela kao i Blanka preskočiti 1,97 (iz drugog pokušaja). I to je bio kraj. Iako, kad je ostala sama na skakalištu, odlučila se na skok preko 2,01. Rušila je sva tri puta. No, pobjeda je jučer bila i onako najbitnija. Pobjeda za jačanje samopouzdanja uoči Svjetskog prvenstva u Daeguu krajem kolovoza.

Rezultati visa: 1. BLANKA VLAŠIĆ (HRV) 1,97, 2. Doreen Amata (Nig) 1,92, 3. Melanie Melfort (Fra) 1,89, 4. Marina Aitova (Kaz) 1,89, 5. Brigetta Barrett (SAD) 1,85, 5. Elizabeth Patterson (SAD) 1,85, 7. Ebba Jungmark (Šve) 1,85, 8. Emma Green Tregaro (Šve) 1,85, Levern Spencer (St. L) - nije nastupila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:30