BEZ PRITISKA

Blanka: Sandrino zlato mi je dodatna motivacija

Europsko atletsko prvenstvo Nedžad Mulabegović izborio finale kugle, Vlašić s lakoćom preskočila kvalifikacijsku normu i osigurala finale
 AFP

BARCELONA - Blanka Vlašić odradila je vjerojatno najuvjerljivije kvalifikacije. Hop-hop-hop i u tri skoka (187, 190 i 192 cm) potvrdila nedjeljno finale.

- Uživala sam, ali kvalifikacije nikad nisu bile lagane.

Najviše je to na svojoj koži osjetila Di Martino. Jedino ona od četiri Europljanke koje su ove godine letjele preko dva metra nije ušla u finale.

- Ostajem opreznija, možda i opreznija nego ikad. Imam još drugih konkurencija.

Blanki se nakon puno godina dogodilo da slika hrvatske atletike na velikom nastupu ne ovisi o njezinu rezultatu.

- Ne moram spašavati stvari - nasmijala se i nastavila: - Nemam više taj pritisak, ali imam dodatnu motivaciju. Zapravo ne znam hoće li mi biti lakše ili teže. Sandrin uspjeh ne bi se trebao negativno odraziti na mene.

Pola sata nakon Blanke oduševio nas je Nedžad Mulabegović. U prvom je hicu bacio kuglu preko 20 metara (20,01) i prvi put u karijeri (a bio je na mnogo natjecanja) prošao kvalifikacije. Napokon!

- Ovakav hitac znači da bih u finalu mogao baciti oko 20,50. Cilj mi je ući među osam. Za medalju trebam prebaciti 21 metar, ali nije realno da ja to učinim.

Finale kugle je danas u 18.30 sati. Subotnje jutro proći će u znaku trojice diskaša ( Varga, Marić, Premeru). Očekujemo da barem jedan kopira Mulabegovića i izbori finale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 12:50