NOŠENA PUBLIKOM

Blanka Vlašić slavila pred svojom publikom

'Nisam očekivala ovako dobar rezultat jer je podloga premekana i više je za trening, a manje za natjecanja tako da sa 204 cm preskočenih ostvarila sam najbolji ikad postignuti rezultat u Splitu'.

SPLIT - Skokom preko 2,04 m iz prvog pokušaja, Blanka Vlašić pobijedila je na Međunarodnom atletskom mitingu “Split 2009.” koji je u organizaciji ASK-a na stadionu u Parku mladeži doživio svoje šesto izdanje.

Blanka Vlašić spasila je stvar. Pobijedila je i postavila novi rekord mitinga, a ovih 2,04 stvarno je izvrstan rezultat i najbolja potvrda odlične forme naše najbolje atletičarke.

- Presretna sam zbog pobjede, a posebno zbog odličnog rezultata obzirom na uvjete. Podloga je bila premekana i nije mi odgovarala. Nije bilo lako motivirati se bez prave konkurencije. Dugo sam se borila s tehnikom, ali sam na kraju ipak zadovoljna ovim nastupom - kazala je nakon natjecanja Blanka Vlašić.

Priznala je da se odlično osjeća na početku sezone na otvorenom.

- Bolja sam nego ikada - rekla je Blanka Vlašić.

Dokazala je to rezultatima u Dohi gdje je preskočila 2,05, a sada je u Splitu išla preko 2,04.

- Samo mi je žao što nije bilo više gledatelja, ali na to nisam mogla utjecati - dodala je Splićanka koju su u Park mladeži došli vidjeti tek rijetki zaljubljenici u atletiku. Tribine su bile otužno prazne. Šteta jer Blanka Vlašić je svojim rezultatima zaslužila bolju promociju, a posebno kada se radi o natjecanjima u vlastitom gradu.

Inače je ovaj miting bio daleko ispod renomea Blanke Vlašić. Ni njene konkurentice nisu bile ozbiljne skakačice. Otpale su već na visinama od 1,84 m, drugu poziciju podijelile su Čehinja Lalakova i Ukrajinka Dobrinski sa preskočenih 1,80 m.

Vlašić je počela nastup na 1,88 m, iz prvog pokušaja je preskočila 1,92 m pa 1,96 m dok je iz druge prekočila 1,99 m, a najveća drama je bila na 2,02 da bi tu visinu savladala iz trećeg pokušaja. Najbolji skok sačuvala je za 2,04, i učinila je to otprve, ali potom nije imala snage za 2,06.

Od ostalih rezultata među osamdesetak atletičara od kojih su 20-tak njih stigli iz klubova iz BiH, najznačajniji je rezultat ostvario Nedžad Mulabegović koji je kuglu bacio do 20.08 m što je B norma za SP.

- Zadovoljan sam ovim rezultatom, ali moj cilj je izboriti A normu, a to znači prebaciti preko 20.30 m. Računam da bih to mogao ostvariti do srpnja na Mediteranskim igrama - kazao je Mulabegović.

Junior Hrvoje Udiljak ostvario je A normu za EP istrčavši 200 metara za 21.64.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:34