DIJAMANTNA LIGA

Blankina i Sandrina uvertira za EP

Blanka Vlašić i Sandra Perković nastupaju na Stade de Franceu
 Reuters

ZAGREB - Blanku Vlašić i Sandru Perković večeras očekuje posljednje kolo Dijamantne lige (napokon je najavljen i prijenos na HTV-u 2) prije nego što se potpuno fokusiraju na Europsko atletsko prvenstvo (od 27. srpnja do 1. kolovoza) u Barceloni.

Pariški Stade de France (zapravo lociran u predgrađu St. Denis, što ljubitelji nogometa dobro znaju) jedno je od onih mjesta na kojima Blanka ima problema s podlogom koja je pretvrda za njezin ukus. No, slične osobine vežu se i uz Olimpijski stadion u Rimu pa je na njemu prije mjesec dana svjetska prvakinja ostvarila najbolji ovogodišnji rezultat ovoga ljeta - 203 cm.

Bez Friedrich i Hellebaut

U Francuskoj (vis počinje u 20.15) vidjet ćemo i šesti ovogodišnji dvoboj s vlasnicom najviših skokova u 2010. godini Chaunté Howard-Lowe. Podsjetimo, Amerikanka je letjela i preko 204 i preko 205 cm, ali je izgubila sva tri dijamantna obračuna protiv Blanke. Pobijedila je na dva mitinga nižih kategorija. Prema običaju, Ariane Friedrich i Tije Hellebaut nema na startnoj listi.

Dok Blanka ima maksimalan broj bodova u svojoj disciplini, Sandra Perković stepenicu je niže među diskašicama (počinju u 18.55). No za 20-godišnju dojučerašnju juniorku to je sjajan rezultat. Još samo da malo “zamijeni” raspored hitaca. Na međunarodnim natjecanjima tijekom tjedna obično bi bacala malo preko 60 metara, a za vikende u Hrvatskoj preko 63 pa i 64 metra. Na bacalištu će biti sve najbolje ( Barrios, Müller, Samuels, Thurmond, Glanc, Grasu...)

Šlager je zadnja utrka večeri

Šlager mitinga je posljednja utrka večeri. Prvi put ove sezone na “stotki” ćemo vidjeti dvojicu najbržih Jamajčana na svijetu. Svjetski rekorder Usain Bolt protiv Asafa Powella.

- Ne želim izgubiti, ali ne bojim se poraza ni od koga. No, ako se to dogodi, vratit ću se treninzima i pokušati biti brži. Powella shvaćam ozbiljno i mogu najaviti da će to biti najbrža utrka sezone, planiram trčati 9.7 - izjavio je Bolt.

Obojica su ovoga ljeta trčali 9.82.

Jeftine ulaznice za Kup kontinenata

Organizatori Kupa kontinenata odredili su pristupačne cijene ulaznica za dvodnevno atletsko natjecanje na Poljudu 4. i 5. rujna.

Jednodnevne ulaznice prodaju se po cijeni od 30 (istok i sjever), 80 (zapad E, F, G) i 100 kuna (zapad A, B, C, D), a kompleti za oba dana stoje 50, 120 i 150 kuna.

Ulaznice se zasad mogu nabaviti jedino na prodajnim mjestima Eventima. Djeca do šest godina imaju besplatan ulaz, ali za njih nisu osigurana sjedeća mjesta.

Dijamantna utrka

Ženski vis

(3 od 7 natjecanja)

1. VLAŠIĆ (HRV) 12

2. Howard-Lowe (SAD) 6

3. Spencer (Sv. Lucija) 2

4. Beitia (Špa) 1

Ženski disk

(4 od 7 natjecanja)

1. Barrios (Kub) 8

2. PERKOVIĆ (HRV) 5

3. Müller (Njem) 4

4. Samuels (Aus) 3

Thurmond (SAD) 3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 03:32