POBUNA U SKOPLJU

ČERVAR ŠOKIRAN 'Godinu i pol nisam dobio plaću, a igrači me zovu izdajnikom'

 Maja Zlatevska / CROPIX

Lino Červar, trener skopskog Metalurga je izdajica koji je namjerno puštao utakmice, on je čovjek koji gleda samo svoje osobne interese i ne mari za igrače koje vodi...”

U tom su tonu bili intonirani medijski izvještaji nakon što su njegovi igrači u Skoplju u srijedu ujutro odbili putovati u Zagreb na odgođenu utakmicu 6. kola regionalne SEHA lige.

Proslavljeni bivši zlatni izbornik hrvatske reprezentacije “prodao je dušu vragu”, tako se dalo iščitati iz svih izvještaja nakon što su igrači Metalurga potpisali famozno pismo u kojem ga se optužuje da je prodavao utakmice. Lino je, kako sam kaže, bio šokiran potezom svojih igrača, na rubu plača kratko je demantirao sve optužbe.

- U srijedu, kad se to dogodilo, bio sam šokiran i u tim okolnostima nisam mogao progovoriti. Optužen sam da gledam samo svoje interese, a ja sam kao trener radio sve da igrači dobiju zarađeni novac. Više sam gledao na njih nego na sebe. Mene su napali da gledam samo svoje interese, a ja godinu i pol nisam primio plaću i nastavio sam raditi za dobrobit kluba i igrača.

Ovo će ostaviti veliki ožiljak, koji nikad neće zarasti. S ovim sam klubom u pet godina osvojio osam trofeja, dvaput smo iz kvalifikacija ušli među osam najboljih momčadi Europe. Pitam se kako sam to uspio ako sam prodavao utakmice...

Radnikom, a ne bleferom i izdajicom - takvim sebe vidi Červar, “čovjekom u čijoj su biografiji rezultati ti koji demantiraju neutemeljene napade...”.

U istom se tonu, dan nakon šokantnog napada od strane igrača, službenim dopisom oglasilo i vodstvo RK Metalurg. Naravno, stali su na stranu svog trenera:

“Dio momčadi poslužio se lažima i ‘pametnim dizajnom’, istaknuli su svoju navodnu profesionalnost, predanost i odanost da bi zaludili ostatak momčadi i neutemeljeno napali klub i našeg trenera Linu Červara...

Gospodin Červar došao je u klub, stvorio je od nas ‘hit’ na rukometnoj karti Europe, četiri smo godine zaredom u Ligi prvaka. S druge strane, nas i gospodina Červara napali su navodni profesionalci, koji uživaju sve povlastice i komfor u klubu...

Potpuno je iluzorno to da je, kako tvrde igrači, sve postignuto samo njihovim upornim i predanim radom. Oni su pokušali sve uspjehe pripisati sebi, a sve probleme su pripisali gospodinu Červaru i upravi kluba. Oni, očito je, zaboravljaju ono najvažnije, a to je da je rukomet kolektivni sport.”

U zaključku - “RK Metalurg će iskoristiti sve mehanizme iz statuta kluba za beskompromisno rješavanje nastale situacije. Pokrenut ćemo disciplinski postupak protiv svih onih koji su uključeni u nedavna nemila događanja...”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 06:07