VESLAČI NIŽU POBJEDE

Četverac na pariće sa zlatom stiže iz Münchena

Do ukupnog trijumfa u Svjetskom kupu našim veslačima potreban je uspon na postolje i na srpanjskoj regati u Luzernu
 CROPIX

ZAGREB - Nakon nedavnog trijumfa na Bledu, sjajni hrvatski četverac na pariće Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković i David Šain pobijedio je i na drugoj regati Svjetskog veslačkog kupa u Münchenu.

Naša posada pobjednički je i otvorila regatu na vodama pokraj bavarske prijestolnice, a vizu za A finale izborila je u nešto opuštenijem idanju - 2. mjestom u polufinalu iza Nijemaca.

U završnoj utrci i Nijemci su osjetili ‘na koži’ potencijal mladih hrvatskih veslača.Pobijedili su s vremenom 5:49.21, domaćin je ostao oko tri sekunde (5:52.31), a Britanci čak pet (5:54.17).

- Željeli smo voditi od početka do kraja i uspjeli smo to ostvariti. Ovo je naša najbolja utrka - izjavio je Valent Sinković nakon utrke.

Da ne planiraju ostati na tome, potvrdio je njihov trener Nikola Bralić:

- Iznimno sam zadovoljan münchenskim nastupom. Nema nam druge nego potvrditi ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu na posljednjoj regati, za nekoliko tjedana u Luzernu.

Solidno ostvarenje je i iza druge hrvatske posade koja je izborila nedjeljni A finale. Osmerac u sastavu Ante Janjić, Marin Bogdan, Silvio Šupić, Nikša Skelin, Vito Čavrlj, Alen Banovac, Siniša Skelin i Darko Malbašić (kormilar Mario Kujundžić) zauzeo je peto mjesto. Pobijedili su aktualni svjetski prvaci, Nijemci (5:44.22), ispred Kineza (5:47.29) i Britanaca (5:50.39). Četvrti su bili Poljaci. Osmerac je pokazao dobar potencijal i uz bolju pripremljenost te neka kadrovska osvježenja mogao bi biti još konkurentniji na međunarodnim vodama.

U utrkama B finala naš ženski dvojac bez kormilara Maja Anić - Sonja Kešerac zauzeo je 5. mjesto, ukupno 11. na münchenskoj regati, a samac Mario Vekić je stigao šesti, što mu je u iznimno jakoj konkurenciji donijelo ukupno 12. mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:20