RENT-A-IGRAČ

CO Zagreb od EHF-a zaradio 23.000 eura

EHF pristao platiti odštetu i osiguranje za sve igrače na Euru
 Damir Krajač / Cropix

Europski rukometni savez (EHF) napokon je prihvatio zahtjev klubova da im se za svakog rukometaša koji nastupi na reprezentativnim natjecanjima pod okriljem EHF-a isplati odšteta. Iako ovu odluku još mora potvrditi Kongres EHF-a u listopadu u Kopenhagenu, klubovi bi za svakog svog igrača u svakoj utakmici EP-a u Austriji trebali dobiti 266 eura.

Dakle, svaki reprezentativac koji na Euru odigra maksimalno mogućih osam utakmica “zaradit” će za svoj klub 2128 eura. Jedanaestorica reprezentativaca hrvatskog prvaka Zagreba CO (šest hrvatskih, tri slovenska, po jedan norveški i mađarski) tako bi Gopčevu klubu mogli priskrbiti maksimalno 23.400 eura.

- Prvi put otkako pregovaramo moram priznati da su klubovi u pravu - rekao je Manfred Werner, član EHF-ove Natjecateljske komisije.

EHF je, ktome, potvrdio da će plaćati zdravstveno osiguranje za sve rukometaše na Europskom prvenstvu, a ta odluka će se primijeniti retroaktivno i na EP 2008. u Norveškoj. Prvi klub koji će dobiti odštetu je hamburški HSV, i to za u međuvremenu preminulog njemačkog reprezentativca Olega Velikog, koji se na prošlom EP-u teško ozlijedio već u prvoj utakmici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 20:39