BERBA MEDALJA

Divljevodaši se sa zlatom i četiri srebra vraćaju sa SP-a

Emil Milihram je sudjelovao u svakom usponu naših kanuista na postolje, a u posljednjoj utrci ostao je bez drugog pojedinačnog zlata za samo 0,15 sekunde
 Bruno Konjević / Cropix

ZAGREB - Hrvatski kanuisti na divljim vodama nastavili su berbu medalja na spustaškom SP-u u Španjolskoj. Tijekom vikenda gotovo nisu silazili s pobjedničkog postolja u Sortu kod Barcelone. Ukupan ‘plijen’ - zlato i četiri srebra, dovoljan je za zadržavanje statusa jedne od najboljih svjetskih spustaških nacija. Nakon pojedinačnog zlata ( Milihram) i srebra ( Lepan) u klasičnoj utrci, momčadski su (Milihram, Lepan i Gojić) osvojili dva srebrna odličja, a za kraj SP-a Varaždinac je u sprint utrci donio i novo pojedinačno srebro.

- Zadovoljni smo nastupom na SP-u. Još jednom smo potvrdili pripadnost svjetskom vrhu i to je najvažnije. S obzirom na iznenadne okolnosti u kojima se održao SP, a bilo je upitno i hoćemo li ga uopće završiti, sve je dobro ispalo. Za ničim ne trebamo žaliti, nego čestitati momcima na novoj berbi kolajni - razmišljanje je spustaškog izbornika Tomislava Crnkovića.

A dvodnevna prisilna stanka zbog visokog vodostaja rijeke umnogome je pokvarila optimalnu formu i ‘pobjednički ritam’ naših divljevodaša. U momčadskoj (3xC-1) sprint utrci slavili su Francuzi (2:58,53), naši su zaostali 0,31, a Nijemci 2,11 sekundi... I u klasičnoj utrci naš je trojac ‘posrebrio’ nastup (+0,84). Brži su bili Česi (10:19.32), a treći Francuzi (+4,14)...

Na kraju ‘španjolske priče’, Emil Milihram je u C-1 sprintu ostao bez zlata za 0,15 sekunde, a svjetski prvak je Francuz Yann Claudepierre (3:05.74). Gojić je bio peti, Lepan sedmi, a Benjak 17. U završnoj sprint utrci kanu dvosjeda (C-2) naši aduti Sanjković i Martinčević zauzeli su deveto mjesto u konkurenciji 19 čamaca. Za pobjedničkom slovenskom posadom ( Taljat - Božič) zaostali su oko sedam sekundi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:32