BIO JE BLIZU

Dobro je da Burić nije uzeo talijansko državljanstvo

Protiv Srbije je odigrao utakmicu života, junak pobjede, najbolji u bazenu. Treba to ponoviti protiv ‘svoje’ Italije, i Hrvatska će biti prvak Europe
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Upravo je ‘ Bura’ mogao u ovoj utakmici igrati u kapici s talijanskim grbom i zastavom na glavi. On je, naime, krajem prošle godine trebao uzeti talijansko državljanstvo i reći zbogom hrvatskoj reprezentaciji. Bio bi to, ne treba previše govoriti, veliki gubitak za hrvatsku reprezentaciju.

- Ovo je veliki udarac za reprezentaciju, jer su Burić i Bušlje bili prvi braniči. No, to je osobni izbor igrača, ali vrlo opasna stvar za budućnost. Da se ne ponavlja u budućnosti - rekao je tada razočarani Rudić.

Perica Bukić također je ‘plakao’:

- U Pro Reccu igra velik broj stranaca koji igraju za svoje reprezentacije. Čak ni novac nije razlog da se netko odrekne igranja za svoju zemlju. Sportski i ljudski me iznenadila ta odluka.

Činilo se tada da je Burić izgubljen, no on je ipak odlučio ostati i dalje igrati za ‘barakude’.

Sam Burić dosta je povrijeđen tadašnjim događanjima i napisima u medijima: “Arrivederci signore Burich”, i nerado govori o njima. Potpuno se s pravom i gospodski odnosi prema tome. Najvažnije je da je ostao:

- Je li sreća da su Talijani, a ne Mađari u finalu? Ne bih tako rekao, na Euru su dobili sve osim nas. Dobili su europske prvake Crnogorce i olimpijske prvake Mađare...

Talijanski izbornik, Rudićev učenik Alessandro Campagna, rekao je nakon pobjede Hrvatske protiv Italije u skupini:

- Burić nas je sam pobijedio!

Ni zbog toga ‘Bura’ ne diže buru. Sam je dobio Talijane, najbolji je bio protiv Srbije.

- Nema pojedinačnih zasluga. Bit će to nova, sasvim drugačija utakmica. Motivirani smo maksimalno, od prvog dana, ne zato jer je finale. Onaj koji se ne osjeća tako, ne treba se baviti sportom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:28