SVJETSKA VICEPRVAKINJA

FOTO Blanka se vratila u Split: Guštam što sam zaprijetila Čičerovoj. U životnoj je formi pa je opet visila...

 Ante Čizmić / Cropix

SPLIT - Sa srebrnom medaljom sa SP-a u Koreji, Blanka Vlašić osigurala si je nekoliko dana mirnog sna.

- Sad ću moći mirno spavati nekoliko dana - rekla je Blanka Vlašić u ponedjeljak navečer nakon povratka u Split. - Srebrna medalja velika je stvar, ali nisam zbog toga euforična. Ne mislim da sam otkrila novi kontinent. Išla sam tamo napraviti svoj posao i napravila sam ga, iako su okolnosti bile nešto teže. Nije sve bilo idealno, ali nemojte očekivati da će odsad sve biti med i mlijeko - priznala je najbolja hrvatska atletičarka. Svjetsku viceprvakinju na aerodromu su dočekali obitelj, prijatelji, članovi ASK-a...

Nakon svih ovih uzbuđenja, neizvjesnosti i nervoze koji su pratili njezin odlazak u Daegu (ozljeda!), samo natjecanje ponudilo je rasplet kakav je mogla samo poželjeti. Iako je Ruskinja Ana Čičerova bila bolja za taj jedan skok preko 203.

- Pokazala sam da se mogu snaći u svim uvjetima. Držim da mi je uspjelo ono što malo koji atletičar može napraviti, a to je da sam na jednom natjecanju pružila maksimum svojih mogućnosti.

Natjecanje u Daegi je bilo uzbudljivo, ali Blanka kaže da se poželjela natjecanja u kojima će opet s lakoćom pobjeđivati.

- Još da odradim ova dva natjecanja, a onda me čeka novi ciklus, s kulminacijom u Londonu. Imamo plan, samo da bude sve OK sa zdravljem.

Splićanka se nije željela previše uplitati u komentare izjave Čičerove koja je kazala kako ne vjeruje da netko ozlijeđen može skakati poput Blanke.

- A što da kažem na to? To je njezino mišljenje. Ne doživljavam to kao provokaciju. Kad sam ja nekoga komentirala? No, neka pričaju, neka komentiraju kad ih već inspiriram. Ja sam se u Koreji dobro zabavljala, guštam da sam malo zaprijetila Čičerovoj. Ona je bila u životnoj formi pa je opet visila...

Joško Vlašić kazao je da je Blanka stigla u Daegu na mala vrata, a vratila se s velikim rezultatom. Ni njemu Čičerova nije pokvarila zadovoljstvo.

- Pa ne mogu ići uokolo s nalazima magnetske rezonance i pokazivati Blankinu ozljedu. Najugledniji stručnjaci otkrili su parcijalnu rupturu, ali to je sada iza nas, sad je muči Ahilova tetiva. Nismo još sigurni hoće li biti sposobna nastupiti na Hanžeku. Vidjet ćemo kako će reagirati nakon prvog treninga...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 15:16