RUKOMETNI SPEKTAKL

FOTO: FRANCUSKA - ŠPANJOLSKA 30-27 Karabatić i društvo nakon drame stigli do finala

Junaci pobjede bili su oni od kojih se najmanje očekivalo, vratar Ciril Doumolin i Valentin Potrete

Pomalo nevjerojatno je išla utakmica Francuske i Španjolske u prvom polufinalu u Herrningu. Teško se sjetiti da dvije takve momčadi mogu imati takve oscilacije kakve su pokazale u prvih 30 minuta utakmica. Počela je Francuska nakon 3:2 serijom od 4:0 i Španjolci su gotovo potonuli. Guigou neuhvatljiv u polukontri, Omeyer briljantan. A onda su pomalo trošli prednost, da bi u zadnji šest minuta nastavka Španjolska predvođena sjajnim Canellasom napravila 5:0 i otišla na poluvrijeme sa 14:12 prednošću.

Drugo poluvrijeme skoro u istom stilu, prvo vode Francuzi u seriji 4:0, pa se Španjolci vraćaju koristeći sve veću brutalnost Francuza i brojna isključenja s kojima prednjače braća Karabatić koja ulaze u zadnji 15 minuta sa po dva isključenja. To je posebno opasno bilo za napadača Nikolu, bez kojeg bi Francuzi teško izdržali, ali Nikola je veliki autoritet i sve je ipak uspio iskontrolirati.

FOTO: FRANCUSKA - ŠPANJOLSKA 30-27 Francuzi nakon drame stigli do finala

No, junaci pobjede bili su oni od kojih se namajnje očekivalo, vratar Ciril Doumolin i Valentin Potrete onaj isti koji je mučio nas i koji je odigrao sjajnu dionicu na desnom vanjskom zabivši ovaj puta čak 7 golova. Kada je trebalo, Abalo je nekim čudnim letovima dokrajčio Španjolce kod kojih su Canellas i Aginagalde bili izvan konkurencije, ali se obistinilo ono ključno predviđanje. Bez pravih vratara kao što je Šterbik nema velikih finala. Francuska se eto vraća nakon Londona, malo su odmorili lani, ali tu su, živi su i jako opasni kao uvijek.

Španjolska – Francuska 27:30 (14:12)

HERNING Jyske box Arena. Gledatelja 13.000. Suci: Krstič i Ljubič (Slovenija).

ŠPANJOLSKA: Sierra (5), Perez de Vargas (2); Gurbindo, Rocas, Maqueda 2, Tomas 2 (1), Raul 4, Sarmiento, Aginagalde 5, Ugalde, Andreu, Canellas 10 (3), Morros 1, Garcia 1, Rivera 1, Guardiola. Izbornik Manolo Cadenas.

FRANCUSKA; Omeyer (7), Doumolin (9); Fernandez, Anić, Narcisse 5, Joli 1, Nyokas, Honrubia, N. Karabatić 2, Grebille, Accambray, Abalo 8, Sorhaindo 2, Guigou 5 (4), L. Karabatić, Porte 7. Izbornik Claude Onesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:03