SLJEMENSKI SPEKTAKL U MAGLI

FOTO Schild postaje vječna kraljica, Jelušić žali za 'prokletih 16 stotinki'

Senazacionalna Sofija Novoselić (25.) prvi put osvojila bodove, Ana Jelušić (11.) ostvarila rezultat sezone
 Goran Mehkek

ZAGREB - Tri uzastopne pobjede u određenim sportovima laureatima donose poseban status i trofej ili posebno priznanje u trajno vlasništvo. Takav vječni status, što se tiče sljemenske Snježne kraljice zavrijedila je Marlies Schild .

Austrijska skijašica ponovno je bila za klasu iznad drugih, posebno u prvoj vožnji nad koju se spustio gusti oblak i u slaloma sa za žensko skijanje neuobičajeno velikim brojem vratiju (70 pa 74). Vladarica ženskog slaloma pobijedila je četvrti put ove sezone, treći put u Zagrebu. Na koncu je bila tri četvrt sekunde brža od vodeće u Svjetskom kupu Marije Riesch.

- Sjajno je pobjeđivati u nizu, uživam u ovdašnjim utrkama iako su dosta teške.

Prvo zagrebačko postolje okusila je Talijanka Manuela Mölgg. Janica i Ivica više nisu jedina obitelj koja je bila na sljemenskom postolju. Manuelin brat Manfred je prošle godine doživio tu počast.

Sjajna večer je to bila i za hrvatskoj skijanje kojom su dodatno zagrijane duše gledatelja (prema procjeni organizatora 9 tisuća, prema novinarskom oku bilo ih je maksimalno pet). Ana Jelušić je 11. mjestom ostvarila najbolji rezultat ove sezone, dok je Sofija Novoselić prvi put u

.

- Prokletih 16 stotinki - bila je prva izjave Ane nakon što je ušla u cilj.

Iako je u tom trenutku bila druga popravila se za četiri mjesta u odnosu na prvu vožnju u kojoj je dvaput pogriješila.

- Znala sam da će me te stotinke koštati nečega, ali nisam znala čega. Znam da bi bilo ljepše da sam u prvih deset, ali i ovime sam zadovoljna. Prije svega jer sam pokazala da se i dalje znam skijati. Ne mogu reći da će ovo 11. mjesto rezultat biti prekretnice u ovoj sezoni, možda sljedeći put opet budem 25., ali samopouzdanje se vratilo. Intimnom pobjedom bih nazvala trenutak da sam u „zelenom“ ušla u cilj, ali ne smijem biti bahata.

Sofija Novoselić je prošlog travnja izbačena iz reprezentacija. Obitelj je odlučila samostalno isfinancirati jednu samostalnu sezonu koja „košta kao jedan jako dobar auto“ i suradnja s bivšim Janičinim trenerom i serviserom Jurom Hafnerom „Hefa“ se isplatila. Barem što se tiče bodova. O povratku u reprezentaciju Vedran Pavlek će odlučiti nakon ove sezone.

- Možda sam u drugoj vožnji mogla biti agresivnija (kliznula je za jedno mjesto, nap. a.), ali ovo je veliki rezultat i još veći poticaj za mene i moju obitelj. Postoje određeni rezultatski i bodovni uvjeti za povratak u reprezentaciju. Ako se to ne dogodi, otići ću na američko sveučilište kao Matea Ferk. Ne možemo sami izvući još jednu sezonu.

Snježna kraljica, slalom Svjetskog kupa skijašica, rezultati:

1. Schild (Aut) 2:01.80

2. Riesch (Njem) +0.75

3. Mölgg (Ita) +1.08

4. Poutiainen (Fin) +1.25

5. Pietilae-Holmner (Šve) 1.84...

11. Jelušić (Hrv) +3.65...

25. Novoselić (Hrv) +7.33...

Poredak Svjetskog kupa u slalomu:

1. Schild (Aut) 400 bodova

2. Riesch (Njem) 320

3. Poutiainen (Fin) 300

4. Pietilae-Holmner (Šve) 219...

22. Jelušić (Hrv) 48...

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Riesch (Njem) 833

2. Vonn (SAD) 647

3. Görgl (Aut) 483

4. Poutiainen (Fin) 480

5. Maze (Slo) 473

6. Schild (Aut) 431...

54. Jelušić (Hrv) 48...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:58