DVOSTRUKI NOKAUT

FOTO, VIDEO Šef UFC-a gura Mirka u mirovinu: Bilo je ovo posljednje što ste vidjeli od Cro Copa!

Nakon drugog nokauta zaredom, jasno je da Filipović više nema motiva za borbu
Brendan Schaub, left, takes down Mirko Cro Cop during their mixed martial arts match at UFC 128 Saturday, March 19, 2011, in Newark, N.J. Schaub won by KO. (AP Photo/Mel Evans)
 AP

Tyson, Louis, Spinks, Leonard, Patterson, Liddel i Coleman samo neki od velikana borilačkih sportova koji su nokautirani u posljednjim nastupima u karijeri. Sve ukazuje na to da će se i Mirko Filipović priključiti tom renomiranom društvu.

Američki ultimate fighter Brendan Schaub nokautirao je Cro Copa desnim krošeom minutu i 16 sekundi prije kraja meča pred 17.000 gledatelja u Prudential Centru u Newarku, a još iste večeri predsjednik UFC-a Dana White rekao je da ga više ne očekuje u svojim kavezima.

- Respektiram Mirka, ali moram reći da smo ga večeras vjerojatno posljednji put vidjeli kako se bori. Vjerujem da ni Mirko neće imati ništa protiv - izjavio je White nakon turnira UFC 128, uručivši tako otkaz hrvatskom majstoru slobodne borbe.

Nekoliko dana prije meča sa devet godina mlađim Schaubom (kojeg je White nagradio sa 70.000 dolara za nokaut večeri) i Filipović je razmišljao slično UFC-ovu glavnom operativcu, rekavši da će se ostaviti sporta ako pobijedi u sljedeća dva dvoboja.

Razvoj borbe u Prudential Centru, koju su Filipovićevi fanovi mogli pratiti samo na internetu, nije ukazivao na brutalni završetak. Prvu rundu obilježila je Schaubova agresivnost i dominacija u borbi na tlu. Sljedećih pet minuta pripalo je Mirku, koji je laktovima raskrvario suparnikovu arkadu i nos, a Schabu je sudac oduzeo poen zbog udaraca u zatiljak. Posljednja runda odlazila je na Cro Copovu stranu sve do tog presudnog trenutka. Sat je stao na 3:44 minute, Mirko se spremao na high-kick, a Amerikanac ga je šokirao pogotkom iza uha.

Filipoviću ugovor jamči još jedan meč u kavezu, međutim Whiteove riječi guraju ga u mirovinu. Ako ga UFC više ne želi, postoje druge organizacije koje bi rado prihvatile hrvatskoga gladijatora, no kakav je smisao boriti se i dalje protiv mlađih, bržih i tjelesno nadmoćnijih suparnika i za puno manje novca prodavati veliko sportsko ime?

A kakav je Filipovićev renome u ultimate fightu i općenito svijetu borilačkih vještina, najbolje svjedoči Schaubova rečenica upućena suparniku nekoliko sekundi nakon nokauta: “Mirko, ti si razlog zbog kojeg sam počeo trenirati”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:01